Hroznová torta

Autor receptu: mlsalka

Nie je hrozná, ale z hrozna. :-) V blbníčku mám toto fialové čudo odložené z nejakej vegánskej stránky, len som si ho upravila na nevegánsku verziu a môžete posúdiť výsledok. Hrnček ako odmerka je klasický 250ml.

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rozmixovať mandle (namiesto mandlí môžeme dať kešu orechy) v robote, pridať ostatné suroviny okrem oleja a vody. Mixovať, kým sa všetko spojí. Pridať kokos. olej a premiešať. Pridať vodu a premiešať znova, kým sa zmes nezačne lepiť. Formu s priemerom cca 20+ cm vystelieme fóliou. Cesto natlačíme do formy.
  2. Urobíme želatínu podľa návodu. Robila som to so želatínou Dr.Oetker 20g balíček. Rozmiešame ju s hroznovou šťavou do hladka. Bolo by dobré prepasírovať čerstvé hrozno, ale mne sa nechcelo, tak som použila kúpenú šťavu bez cukru. Pridáme zvyšné suroviny okrem oleja a miešame do hladka. Pridáme kokos. olej a znova miešame. Vylejeme na cesto do formy a dáme do chladničky na 6-12 hodín. Na plnku po stuhnutí môžeme ešte rozotrieť tvaroh vymiešaný s Lučinou 1 PL medu.