Hroznová torta

mlsalka - fotkamlsalka, 7. júla 2012
Hroznová torta
Foto: mlsalka

Nie je hrozná, ale z hrozna. :-) V blbníčku mám toto fialové čudo odložené z nejakej vegánskej stránky, len som si ho upravila na Zobraziť celý popisNie je hrozná, ale z hrozna. :-) V blbníčku mám toto fialové čudo odložené z nejakej vegánskej stránky, len som si ho upravila na nevegánsku verziu a môžete posúdiť výsledok. Hrnček ako odmerka je klasický 250ml.

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
1/2 hrnček
1/4 hrnček
1/4 hrnček
1-2 PL
1 PL
1 štipka
1 PL
Hroznová plnka:
3/4 hrnček
1/2 hrnček
1-2 PL
1-2 PL
1/3 hrnček
Tvarohová poleva:
100 g
1-2 PL
1 kelímok




Postup

  1. 1

    Rozmixovať mandle (namiesto mandlí môžeme dať kešu orechy) v robote, pridať ostatné suroviny okrem oleja a vody. Mixovať, kým sa všetko spojí. Pridať kokos. olej a premiešať. Pridať vodu a premiešať znova, kým sa zmes nezačne lepiť. Formu s priemerom cca 20+ cm vystelieme fóliou. Cesto natlačíme do formy.

  2. 2

    Urobíme želatínu podľa návodu. Robila som to so želatínou Dr.Oetker 20g balíček. Rozmiešame ju s hroznovou šťavou do hladka. Bolo by dobré prepasírovať čerstvé hrozno, ale mne sa nechcelo, tak som použila kúpenú šťavu bez cukru. Pridáme zvyšné suroviny okrem oleja a miešame do hladka. Pridáme kokos. olej a znova miešame. Vylejeme na cesto do formy a dáme do chladničky na 6-12 hodín. Na plnku po stuhnutí môžeme ešte rozotrieť tvaroh vymiešaný s Lučinou 1 PL medu.

Diskusia k receptu

medulienka122
máš ho veľmi pekný, ale ja som tu už minule písala, že keď zmiešam vlažnú želatínu s hoci čím /šťava, tvaroh apod./, želatína sa mi zrazí na žuvačku. Vieš mi poradiť, ako ju mám robiť bez tých žuvačkových hrudiek? Ty ho máš krásny, na zjedenie...
askadaniela
uz som to zopar krat vyrobila aj ja, taketo pekne hrudky :D - vyskusaj opacne poradie - trochu stavy, tvarohu, kremu atd do vlaznej zelatiny, dobre dohladka hned rozmiesaj az potom tuto zmes do ostatneho kremu, stavy a pod.
mlsalka
no želatinu som robila asi 3x a vzdy neuspesne. :-D pri tejto torticke som sa snazila ist presne podla navodu, lebo torticka isla na navstevu :-). @medulienka122 nechaj zelatinu trochu nabobtnat (5min) a potom zohrej, ale nevar.len nech je vlazna a hned do nej daj 1-2PL stavy (s kremom som to zatial neskusala). zamiesaj a hned nalej do zvysku stavy/kremu. zamiesaj poriadne, vylej na cesto a daj schladit.
tinca
tiež sa pripájam, že vyzerá úchvatne:)
lucylee
Tento kolacik som robila a bola som z neho sklamana. Vobec nam nechutil.
3/4 hrnceka hroznovej stavy na cely balicek zelatiny je strasne malo. Necitila som chut stavy a ostatnych ingrediencii, ale bola to sama zelatina. Nemalo to chut. Pouzila som cerstvu stavu z bio hrozna. Prepasirovala som ho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia