Hroznová štrúdľa

janette25Janette25, 14. septembra 2012 19:23
Ďalšie jeho recepty »

Hroznová štrúdľaFoto: janette25
12
porcií
30 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

100 g
350 g
 medzi prsty
3 PL
3 balíčky
300 g a zelené
500 g
1 ks
6 PL
2 PL
  na posypanie dosky

Postup prípravy

  1. 1

    Na cesto roztopíme 20g hery,zmiešame s múkou,soľou,2pl oleja,1balíčkom vanilínového cukru a 150ml vlažnej vody.Vymiešame cesto.Potrieme zvyšným olejom a necháme odležať 60 min pri izbovej teplote.

  2. 2

    Umyjeme hrozno a odthráme bobule.Tvaroh,žľtok a zvyšný vanilínový cukor vymiešame.Cesto rozválkame na obdľžnik,posypeme strúhankou,pridáme plnku a poukladáme hrozno.Zatočíme do rolády.

  3. 3

    Štrúdlu dáme na plech vyložený papierom a pečieme.Chvíľu pred dopečením potrieme zvyšným maslom.Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist