Hroznová piškóta

ribana - fotkaribana, 14. marca 2013
Hroznová piškóta
Foto: ribana

Tu to piskotu robim pre kratkost casu .Mlujem ju lebo je lahodna a osviezujuca. Robievala ju moja mamka a ja ju sice nerobim casto Zobraziť celý popisTu to piskotu robim pre kratkost casu .Mlujem ju lebo je lahodna a osviezujuca. Robievala ju moja mamka a ja ju sice nerobim casto ,ale len obcas. Je fakt vyborna a pochutnaju si na nej nie len majmansi maskrtnici.....:) .

25
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

20 dkg (preosiata)
8 dkg (preosiata)
7 ks
25 dkg
1 ČL
1,25 ml
1,25 ml
10 ks
1/2 strapca
1/2 strapca
1 bal
štipka
2 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime pekac=vymastit a vysypat mukou. Umyjeme si vsetko hrozno ,pooberame ho a ak bobule su velke tak ich porozrezujeme na poli.Orechy a cokoladu nasekame na drobno.

  2. 2

    Do misky dame 7 bielkov a 25dkg krystal.cuk so stipkou soli .Slahame elektrickym slahacom do nie uplne tuheho snehu. Potom pridame sodu bikarbonu a zlahka miesame uz len varechou.Pomalicky pridame olej,vodu, zltky, muku hladku + polohrubu a stale zlahka miesame varechou. Ked mame krasne vymiesanu piskotu nalejeme ju na pekac tak ,ze nechame v miske priblizne zo 2 lyzice piskotoveho cesta a do neho vmiesame kakao,ktore nalejeme na biele piskotove cesto cikak.Na vrch poukladame hrozno,orechy nasekane , cokoladu nasekanu a posypeme vanilinovym cukrom.

  3. 3

    Pecieme vo vyhriatej rure pri 175 stupnov 35 minut. Dobru chut .25

Diskusia k receptu

dorisa
Raz som piekla koláčik s hroznom....nebol zlý...ale nebol podľa mojích predstáv,tvoj vyzerá super
ribana
Uzasne vzdy osviezi a potesi ,ked som ho upiekla len sa po nom zaprasilo .Tak a na druhy den som urobila opat ;) .
Tak vyskusaje aj vy.
gubics
Všetky piškoty alebo iné cesto pečené s ovocím, je vždy ľahké a lahodné.
1x ribana
evanaaa
To je cesto len z bielkov? Aj ten " neúplný" sneh ma zaujal, že sa dotuha nešľahá a dáva sa doň sóda bic. Malo by sa vyskúšať, je to iné ako len klasická piškóta.
ribana
@Evanaaa (15.3.2013 22:29)

nie je len z bielkov , moja chyba prepacte ...pozabudla som v písat aj zĺtka ano ano zĺtka sa pridavaju do vyslahanych bielkov tiez.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia