Hroznová bublanina
Autor receptu: lenka0
Postup- Zmaknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žltkami. Pridáme citronovú šťavu,vanilínový cukor,polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a dotuha vyšlahaný sneh z bielkov.
- Cesto rozotrieme na vymastený,múkou vysypaný plech.
- Bobule hrozna(hrozno možeme dať biele alebo červené,ja som dala červené preto to vyzerá ako čerešne :D) umyjeme,osušíme,vačšie bobule prekrojíme na polovicu a dáme do misky.Poprášime ich hrubou múkou(aby nám neklesli pri pečení dole)a rovnomerne poukladáme na pripravené cesto.
- Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.Upečený,vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame.Dobrú chuť :)!
|