Hrozienková pita

Autor receptu: an3da

Takto mám zapísané od mamky. Tento istý koláč svokra volala Mrvenie lokšičke.

Postup

  1. Zamiesiť s vodou a rozdeliť na tri časti. Každú časť rozvaľkať - ja to robím priamo na pečiacom papieri a potom len prešupnem na obrátený plech. Upiecť.
  2. Na plnku rukami rozmrvíme jedno cesto, pridáme cukor, hrozienka ktoré sme predtým namočili ( kto má rád, môže v rume ), kakao, nastrúhanú kôru z citrona a trochu šťavy z kompotu, pamätám že mamka dávala višňovú. Kto má rád, môže ešte pridať rum.
  3. Cesto sa potrie lekvárom, dá sa plnka - to sa musí viac tak prstami uťapkať. Potom sa to druhé cesto tiež potrie lekvárom a tou lekvárovou stranou sa položí na plnku. Po vrchu poliať čokoládovou polevou.