Hromádkový kokosový koláč

jazavka - fotkajazavka, 26. novembra 2012
Hromádkový kokosový koláč
Foto: jazavka

Tento koláčik som v sobotu vyskúšala 1x, keďže milujem kokosové mne veľmi chutil. Bol darčekom pre babku k 89 narodeninám, ktorá nechápala ako som Zobraziť celý popisTento koláčik som v sobotu vyskúšala 1x, keďže milujem kokosové mne veľmi chutil. Bol darčekom pre babku k 89 narodeninám, ktorá nechápala ako som tam dala tie zlaté ozdôbky... :-)

Suroviny

4 ks
20 dkg
1 dcl
1 dcl
15 dkg
2 PL
1 ks
Kokosové cesto:
4 ks
4 PL
12 dkg
Plnka:
2 ks
8 dcl
150 g
250 g (alebo Hera)
150 g
150 g
75 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme olej, mlieko a múku v ktorej sme rozmiešali kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystretý papierom na pečenie (ale môžeme aj na vymastený a múkou vysypaný plech)

  2. 2

    Kokosová plnka - vyšľaháme si vaječné bielka, pridáme cukor, došľaháme a jemne vmiešame kokos. Takto pripravenú zmes dávame malou kávovou lyžičkou do hnedého cesta. Upečieme - cca na 180 stupňoch cca 15 - 17 minút.

    Hromádkový kokosový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Plnka - uvaríme si puding s cukrom v mlieku, necháme vychladnúť a do vychladeného vmiešame jedno maslo.

  4. 4

    Vychladený korpus natrieme višňovým džemom, navrstvíme plnku a vrch polejeme čokoládou. Ja som prvý krát vyskúšala čokotransfér, celkom dobre sa mi otlačil, aj keď je vidieť menšie chybičky otláčania a čokolády. Prajem Vám dobrú chuť.

    Hromádkový kokosový koláč - obrázok 4

Diskusia k receptu

3sandra3
mi vyrazil dych... krása,,, nepoznám takýto koláč,,, ukladám si a upečiem čo najskôr
medulienka122
koláčik poznám, tiež ma v poslednom čase pokúša si objednať čokotransfer, len sa bojím, že by som s ním nevedela narábať, ale tebe sa pekne podaril, celé to vyzerá veľmi efektne
anina43
trošku som sa pri tomto recepte zháčila, do cesta idú len žltky? a z bielkov kokosové cesto ktoré sa vkladá do žltkového ? dik za vysvetlenie , ja tiež zbožňujem kokosové zákusky a tvoj je nielen chutný ale aj na pohľad krásny
jazavka
anina43 do cesta idú celé vajíčka, do kokosovej plnky len bielka - tak ti 4 žĺtka ostanú...ďakujem za pochvaly...
valeri
Krásny koláč s tou polevou priamo "de luxe", ale ešte som nepočula o čokotransfére. Kde si ho môžem obstarať?
Recept si samozrejme ukladám
valeri
nedalo mi to a už som si "vyguglila" kde to dostať, ako sa s tým robí, len prosím Ťa napíš, akú vrstvu čokolády si dala na fóliu a prípadne ako dlho si to v chladničke chladila, aby sa s ňou potom dalo robiť.
elixir
Toto si ukladám a skúsim, krása. :) Aj keď sa obávam, či sa mi podarí.
medovnicek
perfektne sa ti ten čokotransfer podaril, mohla by si tu dať aj postup ako sa s ním pracuje
@valeri čokotransfer kúpiš napríklad na www.peceniehrou.sk, alebo www.pravacokolada.sk
zuzana05
na cokotransfer treba dobre odhadnut teplotu cokolady- ak je horuca vzor sa rozmaze, ak malo tepla tak sa neotlaci- vtedy pomoze jemne nahriat cokotransfer fenom
janger
Tento kolacik si zasluzi meno zakusok, a to luxusny! :-) Tak je pekny...
strunka246
dnes som ho upiekla podľa receptu od Dancuľky, je výborný aj pekný.. no tvoj je krásny, to som ešte nikdy nevidela..
gubics
Jazavka, tak prekvapenie sa Ti teda podarilo, ten zákusok vyzerá perfektne. Idem si to nájsť na nete a keď prídem domov z Luxemburgu na jar , tak si ho objednám a prekvapím rodinu.
siskam
Ten koláč je úžasný, na budúci týždeň bude mať mama a sestra meniny, tak by som ich chcela prekvapiť, ale aj s tým čokotransférom. Nikde v obchode som sa s ním ešte nestretla. Môžeš mi poradiť, kde sa dá kúpiť? Ďakujem.
hubata
Krásny, sviatočný, šťavnatý (ja som dala síce marhuľový džem, ale s višňovým alebo čerešňovým môže byť ešte lepší). Nemala som čokotransfer, ale i tak bol vynikajúci ! Vďaka za recept aj krásny popis.
niqushqua99
Milujem kokosové koláče a tento je fakt božský. Nabudúce sa možno odvážim aj na čokotransfer :)
paeva
do základného cesta idú celé vajíčka? alebo len žĺty a do druhého tie bielky? dakujem za odpoved
brutalidka
ešte malú radu prosím, ten čokotransfer hned na tú čokoládu na zákusok dať,alebo treba spraviť zvlášť ?
hrabenka
holky co je to ten cokotransfer?slysim ci spise to ctu poprve pripadne kde se to da sehnat dekuji za odpoved
srnka1974
Kolacik som robila včera . Dala som do 1. Cesta menej cukru cca 120g. Musím povedať že kolacik je genialny. Vrelo doporučujem !!!!! Ďakujem za skvelý tip na sviatocny stôl a zároveň prajem šťastné a veselé :)
cafe
tieto Vianoce si na ňom pochutnávame, je výborný. Určite sa bude u nás ešte piecť. Poslala som recept ďalej.
jarbra
jazavka ,uzasne, nemam slov sikulka (y) idem ho hned teraz vyskusat ,pretoze peciem ,malo som ini na plane ,ale ze tiez mam velmi rada kokosove ,nemozem odolat ,dufam ,ze sa mi podari ,ale bez nadhernej ,,dekoracie - cokotransferu ,,:-) Dakujem za receptik a tip ,prajem krasneho SILVESTRA A STASTNY NOVY ROK 2014 . ♥
citroen
@jazavka , prosím Ťa o bližší postup ako dávaš to kokosové cesto na to hnedé.Ja som ho dnes robil,ale to biele cesto mi zostalo na vrchu hnedého ,myslel som si,že pri pečení sa schová,ale neschovalo sa.Mám ho dávať lyžičkou úplne do hnedého cesta?Chuťovo je výborný aj keď bez tej ozdoby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia