Hrnčekový slivkový koláč fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 9. augusta 2014

Vcera som mala slivkovy den robila som tento mnam kolacik ktory som robila velmi davno a u nas mal velky uspech tak ho idem Zobraziť celý popisVcera som mala slivkovy den robila som tento mnam kolacik ktory som robila velmi davno a u nas mal velky uspech tak ho idem pridat ked nam uz zreju mnam slivky :)

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1 hrnček (alebo maslo rozpustené)
2 1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 ks
1 ks
Ďalej potrebujeme:
 (alebo kompótové)




Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny. Ja som pouzila 3 dcl hrncek.

    Hrnčekový slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rucnym mixerom si vymiesame zltka, pr.cukor, vanil.cukor, olej ja som dala rozpustene maslo a mlieko (pri miesani si davajte pozor lebo to prska nakolko je to dost riedke to len aby ste si nezaprskali celu kuchynu :) ) miesame si to tak ako klasicku piskotu niekolko minut, z bielok si urobime sneh (no nemusite mozete si to vymiesat aj vsetko spolu uz som to robila aj tak a kolacik bol fajny aj takto), muku si zamiesame s praskom do peciva a poriadne si ju zamiesame do zltkovej hmoty, nakoniec si zlahka zamiesame sneh z bielkov.

    Hrnčekový slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes vylejeme na vymasteny a mukou vysypany mensi plech (ono je lepsie ked je vrstva cesta vyssia aby sme nemali cesto vysusene) a rovnomerne si ho zarovname. Ja som kolac robila do okruhleho plechu tak som si dala troska menej surovin no toto mnozstvo ktore sem udavam je na plech klasicky. Na vrch cesta si vedla seba ukladame umyte, odkostkovane slivky ktore si najskor namocime do rozrobeneho jemneho krystaloveho cukru s mletou skoricou. Ked mame slivky rozlozene po celom povrchu este si potom na zaver vrch posypeme ml.skoricou a dame si to piect do zohriatej rury na pol hodinu pomedzi si to sledujeme a ked nam zacnu okraje kolaca chytat zlatistu farbu na rure si stiahneme teplotu asi tak na tristvrte nie celkom na najmensie a pecieme dalsiu pol hodinu.

    Hrnčekový slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom si to skusime na vrch cesta jemne stlacime prstom a ked sa nam cesto vrati naspat mame ho upecene no este sa uistime pichnutim spajdle a ak po vytiahnuti na nej nemame cesto tak je upecene. Vyberieme si kolac z rury a nechame vychladnut, nakrajame vrch posypeme praskovym cukrom a mozeme maskrtit :) A tu uz mame upecenu dobrotu prajem Vam dobru chut :)

    Hrnčekový slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a tu este jeden pridavok vcera som aj varila slivkove knedle a troska pirohov so slivkovym lekvarom no slivky slivky same slivky :)

    Hrnčekový slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sovka62
Škoda špiniť toľko riadu, ja len zmiešam všetky suché suroviny, potom všetky mokré, spojím a koláč je o pár minút na plechu.
 varecha.pravda.sk/recepty/rychly-kolac-z-dvoch-vajec/6050...

Práve preto ho mám tak rada, že je bez roboty ana výsledku to nepoznať.
Ale odkukám si niečo aj od teba. Pekávam ho v plechu, lenže keď vidím ten tvoj vo forme, veľmi sa mi páči, to je iné kafe, nielen dobrý, ale aj pekný. Tak nabudúce podľa teba....
martamm
Pekný koláčik a pritom jednoduchý, nechám sa inšpirovať, práve nám dozrievajú slivky :)
saakoo
Tento recept je vynikajúci s akýmkoľvek ovocím!!! slivky, marhule, ríbezle... Mňam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia