Hrnčekový perníkový koláč s tvarohom a ovocím fotorecept

papkoska - fotkapapkoska, 12. júna 2016
Hrnčekový perníkový koláč s tvarohom a ovocím (fotorecept)
Foto: papkoska

Tohtoročné čerešne, ak nejaké po poštípaní mrazmi a obití krúpami zostali, sú v kvalite, že ich treba rýchlo spotrebovať. Kolegyňa mi sľúbila recept na Zobraziť celý popisTohtoročné čerešne, ak nejaké po poštípaní mrazmi a obití krúpami zostali, sú v kvalite, že ich treba rýchlo spotrebovať. Kolegyňa mi sľúbila recept na výborný koláč, lenže mi ho celý týždeň zabúdala doniesť. Cez víkend bolo treba piecť, tak som si recept pokombinovala a vymyslela. Tu je výsledok.

12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
2 ks
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 ks
2 PL
Plnka:
250 g
200 g
1 ks
2 bal
2 PL
 čerstvé
Poleva:
1 bal
2 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250 ml V jednej mise vyšľaháme spolu suroviny na cesto, v druhej miske suroviny na tvarohovú plnku. Cesto vylejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Plnku navrstvíme lyžicou, poprechádzame lyžicou krížom-krážom, aby bol tvaroh všade.

    Hrnčekový perníkový koláč s tvarohom a ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posypeme odkôstkovanými čerešňami, pečieme na 170 °C asi 35-40 minút.

    Hrnčekový perníkový koláč s tvarohom a ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení necháme koláč vychladnúť. Pripravíme si tortovú polevu podľa návodu, ja som do vody pridala aj trochu malinového sirupu pre farbu aj chuť. Vlažnou polevou polejeme koláč, aby sa nám dostala aj do priehlbín, nakláňame si pri tom plech. Po stuhnutí polevy nakrájame a vychutnáme si šťavnatý voňavý zákusok. Myslím, že ho v lete vyskúšam aj s marhuľami alebo iným ovocím, bol výborný.

    Hrnčekový perníkový koláč s tvarohom a ovocím (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Fajnová kombinace, improvizovat se vyplatí. Perníkový koláč a ještě s bonusy, to se muselo povést. Dobré nápady, tvaroh jogurt, i ta poleva je fajn. S polevou se dá pracovat - puding s vodou a sirupem. Jsi šikulka!
radost
samá čerešňová dobrota..
a nám zmrzli..
čo zostalo ich zo 30-drozdy zelené naďobané nám nechávajú v tráve..
príjemnú nedeľu ti želám..
/..nestrácaj elán../
:-)
afataga
vyzrad ze preco pernikovy? inak vyzera fajn s tym tvarohom, len pre mna pokazeny zelatinou :-), tu ozaj nemusim
papkoska
Ďakujem za milé ohlasy. Perníkový je na želanie, pretože môj muž také miluje, je v ňom perníkový prášok do pečiva, dá sa nahradiť lyžicou škorice a obyčajným práškom do pečiva. Želatínovú polevu som dala, pretože nemám rada obschnuté ovocie na koláči na druhý deň, kto mohol vedieť, že druhý deň pre koláč nebude... Ale myslím, že by ho stačilo aj posypať práškovým cukrom, je to vec vkusu.
yogicek
U mňa receptík dobrý aj s tou želatínou. Ja osobne by som kľudne dal aj raz toľko želatíny alebo ešte viac nech je to zaliate úplne a povrch pekne rovný a hladký. Mne to príde potom také osviežujúce. @afi keď nemáš rada želatínu tak urob čokoládovo-feferónovu polevu a máš vystarané.:) Dámy prajem Vám pekný večer.
afataga
ten pernikovy prasok som si nevsimla, beriem spat :-), inak mam kdesi ulozeny taky jednoduchy pernik, ked budem mat cas pohladam a poslem ti do mailu
@yogicek tusim si objavil ameriku :-), obcas davam do polevy stipku mleteho chilli




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia