Hrnčekový perník

Hrnčekový perník
exotka0207Exotka0207, recept pridal: 4. februára 2012 16:51Ďalšie jeho recepty

Zvykla som robievať iba jednoduchý hrnčekový koláč, a vždy na iný spôsob. S ovocím, s plnkou alebo s polevou. Raz sa mi podarilo dať namiesto obyčajného kypriaceho práčku prdopeč do perníka. A tak sa s Vami podelím s touto mňam "chybou". :)

Suroviny

20-30
porcií
15-20
minút
príprava
20-30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do misky si vysypeme hrnček kryštálového cukru a vajíčka. Šľahačom alebo ručnou metličkou vymiešame.

2

Do tejto zmesi pridáme olej a vymiešame. Potom prilejeme mlieko a znova premiešame.

3

Do hlbokého taniera si vysypeme múku a zmiešame s kypriacim práškom. Túto zmes pridávame pomaly do cesta.

4

Ak je cesto vláčne, pridáme ešte trochu múky. Do tohto cesta pridáme štipku perníkového korenia (nemusí byť) a za lyžicu medu. Poriadne premiešame.

5

Vezmeme si vyšší plech a vysypeme ho polohrubou múkou. Hotovú perníkovú zmes vlejeme na plech a dáme piecť do predhriatej trúby. Pečieme pri najmenšom stupni asi 20-30 minutiek.

6

Vychladnuté nakrájame na kocky, prekrojíme a namažeme džemom. Aspoň nám to tak chutí :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evas13, 4. februára 2012 o 18:45
    Podobné som teraz piekla, skúsi aj podľa teba.


  • notakja, 4. februára 2012 o 19:08
    Takyto "omyl" sa presne podaril aj mne pri priprave jedneho kolaca, tak som trosku trpla, ako to dopadne. Dostala som ale pochvalu, ze to bol najlepsi kolac, aky som kedy spravila :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist