Hrnčekový perník

Hrnčekový perník
exotka0207Exotka0207, recept pridal: 4. februára 2012 16:51Ďalšie jeho recepty

Zvykla som robievať iba jednoduchý hrnčekový koláč, a vždy na iný spôsob. S ovocím, s plnkou alebo s polevou. Raz sa mi podarilo dať namiesto obyčajného kypriaceho práčku prdopeč do perníka. A tak sa s Vami podelím s touto mňam "chybou". :)

Suroviny

20-30
porcií
15-20
minút
príprava
20-30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Do misky si vysypeme hrnček kryštálového cukru a vajíčka. Šľahačom alebo ručnou metličkou vymiešame.

Do tejto zmesi pridáme olej a vymiešame. Potom prilejeme mlieko a znova premiešame.

Do hlbokého taniera si vysypeme múku a zmiešame s kypriacim práškom. Túto zmes pridávame pomaly do cesta.

Ak je cesto vláčne, pridáme ešte trochu múky. Do tohto cesta pridáme štipku perníkového korenia (nemusí byť) a za lyžicu medu. Poriadne premiešame.

Vezmeme si vyšší plech a vysypeme ho polohrubou múkou. Hotovú perníkovú zmes vlejeme na plech a dáme piecť do predhriatej trúby. Pečieme pri najmenšom stupni asi 20-30 minutiek.

Vychladnuté nakrájame na kocky, prekrojíme a namažeme džemom. Aspoň nám to tak chutí :)



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

2 komentáre k receptu
  • evas13, 4. februára 2012 o 18:45
    Podobné som teraz piekla, skúsi aj podľa teba.


  • notakja, 4. februára 2012 o 19:08
    Takyto "omyl" sa presne podaril aj mne pri priprave jedneho kolaca, tak som trosku trpla, ako to dopadne. Dostala som ale pochvalu, ze to bol najlepsi kolac, aky som kedy spravila :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist