Hrnčekový perník

Hrnčekový perník
exotka0207Exotka0207, recept pridal: 4. februára 2012 16:51Ďalšie jeho recepty

Zvykla som robievať iba jednoduchý hrnčekový koláč, a vždy na iný spôsob. S ovocím, s plnkou alebo s polevou. Raz sa mi podarilo dať namiesto obyčajného kypriaceho práčku prdopeč do perníka. A tak sa s Vami podelím s touto mňam "chybou". :)

Suroviny

20-30
porcií
15-20
minút
príprava
20-30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do misky si vysypeme hrnček kryštálového cukru a vajíčka. Šľahačom alebo ručnou metličkou vymiešame.

2

Do tejto zmesi pridáme olej a vymiešame. Potom prilejeme mlieko a znova premiešame.

3

Do hlbokého taniera si vysypeme múku a zmiešame s kypriacim práškom. Túto zmes pridávame pomaly do cesta.

4

Ak je cesto vláčne, pridáme ešte trochu múky. Do tohto cesta pridáme štipku perníkového korenia (nemusí byť) a za lyžicu medu. Poriadne premiešame.

5

Vezmeme si vyšší plech a vysypeme ho polohrubou múkou. Hotovú perníkovú zmes vlejeme na plech a dáme piecť do predhriatej trúby. Pečieme pri najmenšom stupni asi 20-30 minutiek.

6

Vychladnuté nakrájame na kocky, prekrojíme a namažeme džemom. Aspoň nám to tak chutí :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evas13, 4. februára 2012 o 18:45
    Podobné som teraz piekla, skúsi aj podľa teba.


  • notakja, 4. februára 2012 o 19:08
    Takyto "omyl" sa presne podaril aj mne pri priprave jedneho kolaca, tak som trosku trpla, ako to dopadne. Dostala som ale pochvalu, ze to bol najlepsi kolac, aky som kedy spravila :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist