Mrkvový koláč
Hrnčekový mrkvový koláč
Autor receptu: janikbj
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, nastrúhanú alebo najemno nasekanú mrkvu, struhané/sekané orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou a vareškou vymiešame cesto.
Pečieme na klasickom veľkom plechu (vymastenom a vysypanom múkou, samozrejme) v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 min, závisí od rúry.
- Na polevu si deň alebo i dva dni predom dáme na sitko s gázou stiecť jogurt zmiešaný s kyslou smotanou.
Hustý odtečený jogurt so smotanou vymiešame s nátierkovým maslom, podľa chuti osladíme a pridáme citrónovú šťavu. Natrieme na vychladnutý koláč a posypeme mletými orechami.
POZN: kto má alebo na to má, na polevu použije marcarpone, Lučinu, jak je libo ;)
- Koláč skladujeme v chladničke, kvôli poleve, ale pred konzumáciou odporúčam vybrať z chladu skôr, vtedy bude naozaj šťavnatý a poleva výraznejšia.
|