Hrnčekový koláč kokosový

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 26. októbra 2012
Hrnčekový koláč kokosový
Foto: zlatulik3

Hrnčekový koláč robievala moja mama už dávno,ale až od kamaratky som sa dozvedela že s kokosom a smotanou je to úplna lahôdka..:-)

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2  hrnčeky
1  hrnček
1  hrnček
1/2  hrnčeka
1  ks
2  ks
Posýpka:
1  hrnček
1  hrnček
na vrch:
250  ml
podla potreby na polevu
1-2  pl(nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Hrnček sa rovna 300 ml. ...Celé vajcia vyšľaháme s práš. cukrom. Prilejeme mlieko, olej, múku s kyp. práškom.Ja som do polovičky cesta pridala kakao,aby to bolo take zaujimavejšie..:-) Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a posypeme posýpkou zo zmiešaného cukru a kokosu. Dáme upiecť

  2. 2

    Na ešte horúci koláč nalejeme šľahačkovú smotanu a dáme vychladiť. Hotový vychladený koláč posypeme cukrom a ozdobíme čokoládou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

beaatrix
možno chuti,ale,že by aj vyzeral ?..............:-)))))))))
monnikka
robievam ho ale bez tej čokolády a kakaa, potom je taký biely a mám ho pod názvom rafaelo rezy.....ale aj tento môže byť fajný
dajanca
veru hrnčekové to istia... jednoduché, chutné a raz dva hotové... :-)
ola111
S tým kokosom si to dobre vymyslela,mám inšpiráciu...
cica2
robievam podobný, je to výborný koláč :-)
zlatulik3
@hralka , @margaretka28 , @afataga , dakujem vam za mile komentare,@ola111 a toto nebol môj vymysel s tym kokosom,to som odkukala od kamošky..:-) a som velmi rada,lebo v mojej rodine to je oblubeny kolačik..:-),@cica2 ,dakujem za mily komentar..:-) Od takychto skusenych varechačov je to poklona...Dakujem ešte raz..
douglas
Roky robim takmer stejne cesto, ale to vylepsenie o kokosovu posypku a potom slahackovu smotanu...hmmm...tesim sa az to vyzkusam :).
wevewe
@beaatrix , @zlatulik3 mna praveze ta fotka zaujala :-) urcite vyskusam. @zlatulik3 mozno keby som do posypky dala namiesto praskoveho krystalovy (alebo hnedy) tak by to pocas pecenia trochu skaramelizovalo?
mataliptak
mám rada hrnčekové a toto si ukladám a hned zajtra urobím ... už sa teším ...
zdenka1009
ja som nedávno robila tento koláčik s orechovými guličkami...bol výborný...vyskúšam niekedy aj s kokosom.-)
evanaaa
Vypadá pekne šťavnatý, exotickej chuti -s tým kokosom, mne sa páči, @zlatulik3 a nielen, že je dobrý, ale aj dobre vypadá, napriek pochybnosti @beatrix. Ukladám si ho do KK.
janger
Tento kolacik sa mi moc pozdava, mnam :-).
bea21
TAKÉTO RÝCHLE A VYNIKAJÚCE MÁME RADI
mataliptak
v nedelu som ho robila a mal veeeelký úspech ... bol taký jemnučký a ten kokos tam bol velmi príjemný ...poliala som ho len smotanou a čokoládovú polevu som nedala a vobec nám tam nechýbala , bol vynikajúci aj bez nej ...dakujem za super chutný a rýchly koláčik :-)
vanilka111
no,mne sa veru nepodaril,možno som dakde urobila chybu,alebo to bol rozpis na malý plech? na Tvojom obrázku je pekný vysoký nadýchaný a ten môj..:-( má ak centimeter. 600 ml múky a taký tenký koláč??. Zvyknem robiť žĺtky s cukrom , múku s PDP a nakoniec sneh,ale toto cesto bolo hladké a nebolo kypré ani trochu.
ešte je horúci,ale dúfam,že sa s ním nebudem musiet vysporiadať sama :-(
zlatulik3
@vanilka111 , neviem čo sa mohlo stať,ja to robievam velmi často a ja som ešte nemala take tenke cesto..a to som ho robila aj na rôznych plechoch a v tomto recepte netreba rozdeliť vajcia...treba vyšlahat spolu,nie zvlašť..
jozka2
vyzera dobre idem vyskusat ,akurat som rozmyslala co s kokosom ktory sa mi zvysil
ives77
vdaka za receptík,koláčik som piekla behom týždna 2krát,tak chutil:)))
ericka
jednoduchý a určite aj veľmi chutný,navyše s kokosom,určite ho najbližšie tiež vyskúšam...
lenkam
je mňam,chutil aj manželovi a ten velmi sladké nemusí :-)
heloka
ahoj napisem daco,tento recept som uz videl niekde tam robili inaksie ,tak ze daju piect cesto bez posypky na 15 min. potom vyberu z rury a posypu s posypkou daju spat na 5 min. tak netreba smonata na polievanie, skuste tak tak je lepsie
fixia
zdenka1009 ... a ako vyzeral ten s tými orechovými guličkami? Nemáš tu recept?
A čo sa týka tej smotany.. tak to sa len tak naleje bez vyšľahania? Chcela by som ho dnes upiecť, vyzerá supriš.
friend
ja som dala kokosovú posýpku hneď na začiatku ale po 5 minútach začala dosť hnednúť, tak asi by bolo lepšie ju dať po 15 minútach pečenia, už len 5 minút pred koncom, ako písal  varecha.pravda.sk/profil/heloka/...
canita
prave som ho dopiekla a je z neho len placka, len taky dupanec :(
nechapem preco... a taku som mala na neho chut
canita
aj ja som davala priblizne takyto plech... a nie nezabudla, vzdy vsetko skontrolujem aj 2-3x, ci som na nic nezabudla :( jedine zeby bol ten prasok nejaky nekvalitny
zlatulik3
@canita , tak potom už len to môže byť,že občas aj ja mam blby den a nič sa mi nedari..a už som robila kolače či zakusky tie čo vždy ale v blby den sa mi ani 2krat po sebe nepodarili..Možno nabuduce sa podari,len to netreba vzdavať..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia