Hrnčeková knedľa z mikrovlnky fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 23. januára 2011

Pre tých ktorí nestíhajú, alebo z iných príčin nemajú knedľu...a jedlo skoro hotové, dnes to bol môj prípad. Segedínsky guľáš takmer hotový a knedľa Zobraziť celý popisPre tých ktorí nestíhajú, alebo z iných príčin nemajú knedľu...a jedlo skoro hotové, dnes to bol môj prípad. Segedínsky guľáš takmer hotový a knedľa nikde a pre krátkosť času som zvolila túto variantu. Viem že ma mnohé varecháčky nepochvália, veď ton nieje tá naša obľúbená parená, ale je to rýchlovka ktorú zvládne každý:-)

26 ks
porcií

Suroviny

1 a 1/2 , alebo biely
1 a 1/2 hrnčeka
1 a 1/2 hrnčeka, studené
2 ks
1/2 čajovej lyžičky
1 čajová lyžička
  na vymastenie




Postup

  1. 1

    HRNČEK = 250 ml 1 a 1/2 rožka nakrájame na kocky. Do misky dáme múku, pokrájané rožky, soľ, prášok do pečiva, mlieko, žĺtky a všetko spolu dobre premiešame.

    Hrnčeková knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do zmesi.

    Hrnčeková knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu vhodnú do mikrovlnky si vymastíme herou a vylejeme do nej pripravené cestíčko. Ja som použila silikónovú formu a ešte mi troška zostalo a tak som zvyšok vyliala do vymasteného hrnčeka v ktorom som merala múku a mlieko. Môžete použiť poprípade aj sklenenú formu na bábovku. Takto pripravené môžeme dať vlniť do mikrovlnky. Silikónovú formu som dala na 8 minút pri 800 W a hrnček= 4 minúty pri 800 W. Urobíme skúšku špáradlom a keď na ňom nič nezostane tak je to hotové.

    Hrnčeková knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vybratí z mikrovlnky ešte chvíľku to necháme v hrnčeku, alebo forme v ktorej sme to robili a potom vyklopíme a nakrájame.

    Hrnčeková knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo a dobrú chuť:-)))

    Hrnčeková knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

honestka
tak v mikrovlnke som to este nerobila. formy mam tak raz vyskusam. vyzera fajnove, aj ked nie je parena.
1x drajan
evusik
výborný nápad s tou silikónovou formou .... mám podobný hrnčekový recept, tiež robím vo forme ale len v takej obyčajnej obdĺžnikovej a v paráku.... krásne sa ti podarila :-)
tatranka
@diabambulka ,ako rada by som si takúto knédlu v mikrovlnnej rúre urobila.No nemám nijakú silikónovú formu,tak to veru nepôjde.Určite niečo vymyslím.Páči sa mi recept.
tonicka53
a ja hlúpa striga som si nekúpila takú peknú červenú silikónovú formu a už som ju aj v rukách držala a obzerala, reku aspoň takéto silikóny si môžem dovoliť :-); no nič to, len ešte raz musím zájsť do obchodu.
andys
Super nápad, najmä ak nestíhame :) Ja si to pridávam do KK. Vďaka :)
diabambulka
tonicka53 tak ty si ma rozosmiala, teraz môžem povedať že ja na to mám, veď mám silikón... :-))) a to som nemusela ísť ani ku plastickému chirurgovi:-))))))))))))))))))
ketty3811
Aj mne sa tento recept pozdáva,nemám síce silikónovu formu,ale to nejak poriešim.:-)
jerica
kolieska sú ako vyšité, pekne spracovaný recept s fotopopisom:-) Silikonku mám , dokonca tupperware , mne sa v nej nepečie dobre, aj keď ju vymastím podarí sa mi to prilepiť , neviem kde robím chybu, dobrý nápad v mikrovnke .
pirosinka
veľmi sa mi páči ten nápad, vyzerá to byť nenáročné a pri tom ak je to také chutné ako to dobre vypadá, tak ďakujem za výborný receptík...
aroooo
vynikajúci recept,nemám silikón ani silikóny,ani na ne ale mám vlastné-zdroje= niekde by mala byť sklenená bábovková forma,v živote som v nej nič nerobila,recept ukladám
klaura
ja mám sklenú formu tak vyskúšam v nej ... vždy robím len klasickú parenú knedľu, prekvapím rodinu touto ... vyzerá pekne, nadýchane, dúfam, že sa mi tiež tak vydarí ...
tinca
@sklenen ú bábovkovú formu mám fungl novú, tak môže ísť do zábehu, @tatranka nemáš sklenú aj misku, moja mamina kedysi robila také volali sme ich pecníkové parené knedle, urobila pecník a ten dala na sitko s dreveným rámom, vtedy paráky neboli. Netráp sa že to musí byť bábovková forma,dá sa pomôcť. Rcp vyskúšam,ukladám
coldbery
perfektná knedľa...skúsim....mám rada jednoduche prípravy....:-)))
zinnajdha
my nemáme radi parenú knedľu, zato hrnčekovú áno. Ďakujem za nápad robiť ju v mikrovlnnej rúre.
marsis
už mám túto knedľu vyskúšanú a je skutočne perfektná. Dá sa urobiť aj v hrnčeku, ak nemáte niektorá silikónky!!! (Myslím v kredenci)
Ja som si kúpila trojbalenie - tortovú formu, srnčí chrbát a bábovkovú formu. Sú na nezaplatenie. V bábovkovej pečiem tiež v mikrovlnke hrnčekovú bábovku a iné dobroty. Návšteva môže prísť kedykoľvek, kým urobím kávu, naservírujem, je upečené. Bábovka trvá iba 12 minút!
olinka12
No tu sa presne uplatní porekadlo , že človek sa učí celý život. Ja vždy urobím knedlu aj do mrazničky aby bola vždy poruke ale toto určite tiež vyskúšam ukladám do mojej KK.
diabambulka
ahoj marsis, ooooo ty máš toľko receptov z mikrovnky a odsúšaných, mohla by si sa s nami podeliť už keď máme tie silikóny v kredenci až to využijeme ďakujem:-)))bábovka za 12 minút pre načakanú návštevu to musí byť bomba:-)a ja chcem:-))
murgaska
To je paradny recept!!!!!!!rozhodne to skusim,zakladam ho!!!!!!Diky...M
kanadsky
Ahoj Murgaska. Ked pridem na veceru tak urob taku knedlu.
cica2
nemá chybu, dobrý nápad:)....vďaka za receptík!
sissi29
Super, vyzerá krásne. Určite urobím keď nebude parená knedla k dosahu.
evanaaa
Nápad veľmi dobrý, až na to, že ja nemám odvahu niečo také robiť v mikrovlnke. Mám ju totiž už veľa rokov a najdlhšia minutáž, keď som ohrievala jedlo - lebo iné v nej nerobím - je 3 minúty, viac by som s abála. Kúpila som ju ešte keď neboli tak rozšírené, pod rukou ( vtedy za 5ooo sk) , bola z Nemecka a tak neviem doteraz, ako sa dá používať, asi si budem musieť kúpiť novú.
evanaaa
Napísala som dlhší komentár a nevytlačil sa mi, prechádza ma trpezlivosť, nie je to v poslednej dobe prvý krát, aj vám sa to stáva?
Chcela som len povedať, že ja v mikr. len ohrievam jedlá, trúfla som si najviac na 3 minúty, mám ju ešte z počiatkov, keď sa u nás začali objavovať, kúpenú pod rukou, z Nemecka ( 5000 sk), tak ani neviem, čo sa v nej dá robiť, potrebovalo by to kúpiť novú. Už som pozerala aj na zemiaky do mikrovlnky, ale netrúfla som si na ne.
evanaaa
Napísala so už dva komentáre, ani jeden mi nevytlačilo, ide ma - prepáčte, poraziť. Tento sa určite ukáže....
diabambulka
ahoj avenaaa maš pravdu aj naši kupovali prvú mikrovlnku z nemecka:-) to si pamätám aký sme boli radi ale zober si tú kvalitu koľko rokov už vydržala:-)))keď kúpiš novú tak vyskúšaš a ja to na budúce urobím z grahamového pečiva.-)
diabambulka
evanaaa tak dnes tie komentáre nejako nejdú, nech kliknem hoc kde nejde mi to odoslať a tak skúšam viac krát, ale predstav si tie tvoje mi prišli ale iba na mail, tak dúfam že moje odpovede ti prídu aspoň na mail:-)))
janger
Aj ked je z mikrovlnky, vyzera vyborne, nadychane! A tiez by som sa potesila tomu receptu na babovku, co spomina @marsis.
evanaaa
Diabambulka, už to ide, tie komenty, našťastie.Aj tvoje odpovede sú tu.
diabambulka
ahoj janger, predstav si že tak ma navnadila @marsis. na tu babovku že už som našla aj recept, tak ho určite vyskušam a potom pridam na varechu, sama som veľmi zvedava:-)))
evusik
tak sa musím pochváliť... nakoľko aj ja mám silikóny :-) tak som dnes vyskúšala tvoju knedľu, použila som silikónovú formu na nízku bábovku. Muž varil segede guláš a k tomu táto kneľa = jedna báseň. Ja som doteraz robila v paráku, ale tento spôsob mi pripadá oveľa jednoduchší a výsledok je výborný. Vrele všetkým odporúčam :-)
skye
super, uricte tento recept vyskusam vo velmi blizkej buducnosti :-)
babulicka
Ja a som prave tuto knedlu robila k segedinu a musim pochvalit , je fakt skvela!
toto mnozstvo sa mi akurat voslo do 3 hrncekov
odporucam vsetkym
diabambulka
babulicka, ďakujem, tak sa oplatilo ju sem dať a podeliť sa so všetkými:-))) potešila si ma:-)))
fridma
výýýborne, odskúšané. Fakt to nemá chybu :)
diabambulka
fridma, super ďakujem, jednoduché, rýchle a dobré... som rada že sa všetko podarilo tak ako má, veď tu niet čo pokaziť :-)))
remcula
Já skoro stejně dělám hrníčkové knedlíky. Zrovna dnes jsem je dělala a místo klasického rohlíků jsem dala sojový. Byla velká spokojenost. Udělala bych je ráda v mikrovlnce, ale nemám silikonovou, ani skleněnou formu na bábovku a kdybych ji chtěla, asi by mne přítel už fakt vystěhoval z mého vlastního bytu! :-( 1+1 :-))
diabambulka
:-))) to poznám, len u nás by nakupoval stále môj manžel a ja ho musím niekedy brzdiť :-)
kolomanko
tak som tu dnes skúsil, lebo u nás nebola knedľa v obchode, je trochu tuhšia na prvý krát, ale to doladím, lebo ju budem robiť, je to super jednoduché a ihneď hotové
diabambulka
teším sa, ja som tiež začala robiť raz preto lebo už som v obchode nedostala a doma si rozkázali Segedín :-))) pekný deň
mamatata2
Milá @diabambulka , dnes som robila knedľu podľa tohto Tvojho receptu. Vydarila sa, hotová bola 1,2,3 a chutila. Ďakujem.
diabambulka
ahoj mamatata2, potešila si ma, pretože je tu veľa odporcov mikrovlniek :-) ďakujem túto knedľu som doniesla vyskúšať aj mojej mame keď som robila Segedín a nebolo času na knedľu a ona je dosť veľký kritik a na moje počudovanie mi ju neskritizovala, že to nieje klasicky parená či varená knedľa-tie sú super, ale keď nestíhame, tak je výborná alternatíva táto knedľa. pekný deň
diabambulka
horvatocka, potešili ste ma, že tu nieste za odporcov mikrovlniek a že Vám moja rýchla úprava knedle chutila :-) pekný deň
valeri
V novembri som si kúpila konečne silikónovú formu na bábovku, lebo mám klasickú hlinenú, ale tá nevojde do mikrovlnky, a dnes robím knedľu k segedínskemu guľášu tak uvidím ako sa vydarí a sa už krúti v mikrovlnke :-))
diabambulka
valeri, ja som použila aj silikónovú formu aj väčšie hrnčeky:-) dúfam že chutila, je to vďačná rýchlovka :-)
damisa
super nápad zajtra robím pečenú kačicu tak vyskúšam ďakujem. Ja som robila koláč v mikrovlnke celkom sa mi vydaril a tiež tam robíme zemiaky v šupke.
diabambulka
ahoj damisa, mne sa táto super rýchla knedľa páči, hlavne keď nemám čas :-) spýtam sa , ako robíš tie zemiaky v šupke? som za každý zlepšovák, ja tam robím z času na čas ešte krupicovú kašu :-) pekný deň
marijana
ESTE SOM TAKETO NIECO NEROBILA TAK TO BY SOM MALA VYSKUSAT!!!
2010
:) funguje , dik, farbu si nevsimajte lebo som mal len celozrnu muku , perfektne k plnenej paprike .


tizian1cat
Dnes urobena vo hlbsej muffinovej forme, pridala som petrzlen.vnat, su genialne:-):-):-)
katusija
vyborny receptik, uz som tuto knedlu robila aspon 4x, trosku som si ju upravila na cz variant - namiesto rozka dam cz chlebik a 2/3 bielej muky nahradim celozrnnou
tatranocka
Výborný recept na knedľu.Už som ju robila párkrát s rôznymi obmenami (cibuľa,bylinky) a nemá chybu ! Za 4 min. v MW rúre hotová.Takéto recepty milujem.Daj ešte,ak máš.Vďaka.
diabambulka
@tatranocka , tu je ešte pár inšpirácií z mojej kuchyne na hrnčekové rýchlovka, verím , že si tam nájdeš ešte nejaký dobrý receptík, držím palčeky :-))) a prajem pekný deň na budúce pridám aj ja tú opraženú slaninku, presne pre toto mám rada Varechu, vždy sa dá jedlo ešte nejako vylepšiť ...
radost
@diabambulka
kukla som si teraz tvoj blog...je tam veľa vecí-ktoré by som rada mala tu na VARECHE v mojej KK a časom skúšala...nemáš chuť všetko sem premiestniť...nie iba čo-to zčasu načas..??...:-))mám pocit-že v minulých rokoch si tu bola viac aktívna...mýlim sa..?? želám pokojný večer...:-)
diabambulka
@radost , joj áno máš pravdu, teraz až je moja hodina, kedy si môžem sadnúť k PC a niečo nahodiť, mám veľa pofotených receptov, no pri mojom najmenšom pomocníkovi, ktorý najvioac momentálne upratuje zásuvky v kuchyni nestíham a večer pri telke žehlím a varím, keď konečne idú deti spať :-))) minule som presádzala paradajky, no idem ich poliať a špunt mi ich povyťahoval a tak moje priesady neprežili. Asi sa mu páčili viac keď im trčal koreň :-))) Keď bude viac času určite niečo premiesnim, ale teraz som opäť začala na niečom pracovať, jasné že sa to týka receptov, ale opäť chce to veľa času. Ak sa mi to podarí, dám vám vedieť :-) tak držte palčeky :-))) pekný večer všetkým...
francuzska1
jooooooj, opat ja a tvoje knedle;-))) posledne som robila tvoje knedle ale varene, teraz budem robit asi tie v mikrovlnke, budu rychlejsie a pri mojom malom "pomocnikovi" v kuchyni taky recept sa vzdy zide;-) kde ty na to chodis?;-)))ulozene a najblizsie vyskusam, dam vediet
francuzska1
jooooooj, opat ja a tvoje knedle;-))) posledne som robila tvoje knedle ale varene, teraz budem robit asi tie v mikrovlnke, budu rychlejsie a pri mojom malom "pomocnikovi" v kuchyni taky recept sa vzdy zide;-) kde ty na to chodis?;-)))ulozene a najblizsie vyskusam, dam vediet
diabambulka
ok teším sa ak budeš chcieť požičiam ti aj pomocníka :-))) ale len na chvíľku :-)))
altyn
Toto si ukladám, lebo nikdy nemám viac ako dve pečivá na knedľu a mám aj silikónku a aj mikrovlnku... Určite príde na radu! :-)))
diabambulka
@altyn , ja ešte používam silikonovú formu na nepečené maškrty, úžasne sa to vyklopí a má nádherný tvar :-)
francuzska1
no mne ziadneho netreba ja uz mam 22mesacnu pomocnicku a ta mi fakt 'pomaha' vsetko mi trva min.2x dlhsie;-)))
tatranocka
@diabambulka ďakujem veľmi pekne.Teraz len,kde si to uložím,aby som to nehľadala.Vždy,keď mám link na dobré veci,napíšem na bločik (už mám plnú krabicu) a potom hľadám.Asi to mám po otcovi,ale vylepšené.Môj otec si takto písal tel. čísla a bez mena,chichi.
diabambulka
@tatranocka keby si videla moje papieriky, ale ja tam mám napísané recepty, čo a koľko som tam dala a keď nahadzujemm recepty, hľadám v tej mojej kôpke, potom hľadám fotečku, no zasmiala by si sa ... manžel len kuká čo zase stváram a najlepšie je , že to ukazuje mojej mamine so slovami,, pozrite čo sa u nás doma robí a smeje sa a chváli sa s fotečkami :-))),,chichii...no a vidíš ty máš čísla bez mena a ja často recept bez názvu a potom dúmam :-)))
bibi1412
robila som ju do hrncekov a vymenila som muku za krupicu a knedla je fantasticka!
marinka
musim sa velmi podakovat za tento recept..manzelska kriza zazehnana knedlou z mikrovlnky...:))
anina43
vymastim porcelánové hrnčeky, vysypem hr. múkou, do 3/4 hrnčeka naložím cesto a varim v rajnici s vodou, ktorá siaha po spodok uška na hrnčeku od bodu varu 15 min. po vybrati necham chviľu odstáť a potom vyklopím. ale už som videla aj vylepšený postup, do hrnčekov vložím potravin. foliu, vložím pripravené cesto a varim ako v predch. postupe, neumažem hrnčeky a odpadá práca s ich umývaním. tiež je možné zabaliť cesto do potr. folie, urobiť valček, na obidvoch koncoch zaviazať a variť vo vode 20 min. varila som aj v mikrovlnke, v hrnčekoch z porcelánu boli super
altyn
@Diabambulka (10.2.2014 16:52)

Musím sa priznať že som na tvoj recept zabudol, no pripomenula mi ho @Evusik , vďakabohu. Už som ho robil, no tentokrát som experimentoval a skúsil som z 2/3 kukuričná múka a 1/3 polohrubej. Robil som to v sklenenej forme na srnčí chrbát. Je to lepšie ako klasická knedľa. Ale vďaka patrí tebe, tak ďakujem za inšpiráciu. :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia