Bábovka

Hrnčeková jablková bábovka

Autor receptu: hviera

Keď neviem čo s jablkami...

20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnček = cca 250 ml. Jablká zmiešame s múkou, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a škoricou, pridáme žĺtky a olej. Pomiešame. Pridáme sódu bikarbónu a med (mne stačilo 6 lyžíc, ale závisí aj od toho aké sladké sú jablká a aké sladké má kto rád). Pomiešame.
  2. Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov a vylejeme do bábovkovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi na 170 stupňoch, cca 50 minút.
  3. Ľubovoľne môžme do cesta pridať hrozienka, orechy alebo kúsky čokolády.