Hriešne dobrá explózia chutí fotorecept

klimeczek - fotkaklimeczek, 27. júna 2015
Hriešne dobrá explózia chutí (fotorecept)
Foto: klimeczek

Občas som nerozhodný a moje chuťové poháriky tiež. Isto poznáte ten pocit keď máte chuť na sladké v zápäti slané, neskôr kyslé....Prípadne stále dokola. Zobraziť celý popisObčas som nerozhodný a moje chuťové poháriky tiež. Isto poznáte ten pocit keď máte chuť na sladké v zápäti slané, neskôr kyslé....Prípadne stále dokola. Takto uspokojíte všetky Vaše "JA"

4-8
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
5 kvapiek (JUST)
30 g
30 g
30 g
10 g
10 g
30 g (cornflakes)




Postup

  1. 1

    Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a zjemníme kokosovým tukom a maslom. Pripravíme si ďalšie suroviny.

    Hriešne dobrá explózia chutí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vychladnutej čokolády pridáme éterický pomarančový olej a mleté čili a morskú soľami. Vylejeme do formy.

    Hriešne dobrá explózia chutí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrstvíme zvyšné ingredience. Zalejeme zvyšnou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.

    Hriešne dobrá explózia chutí (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
nie si v tom? :-), chilli cokolada je super, aj so solou mi chuti, ale tie kupene pusinky su hnus
klimeczek
Najlepšie sú urobené doma ale vačsinou sú tvrdé. Kupené v rakúskom Hofri su štavnaté a mäkučké preto som neodolal. A obmena ingrediencií je na každom z nás predsa :-)
junior
Veľmi zaujímavý recept na uspokojenie všetkých svojich chutí. Sú tam samé dobré veci, len si ešte neviem celkom predstaviť to dať všetko dokopy. Ale veľmi ma to láka, asi to risknem, napokon, máš tu super recepty @klimeczek.
junior
@klimeczek , ja sa toho nebojím, naopak, rád experimentujem a toto vyzerá na ozajstné "vzrúšo". Teším sa na ďalšie Tvoje skvelé recepty.
braxi
super, určite vyskúšam pri najbližšej príležitosti...ďakujem
evanaaa
Dobré lákadlo:) ale mne tam chýbajú oriešky, hocijaké, takže až potom to bude dokonalé :) Ale @klimeczek , nepohrdla by som ani týmto.
deria
no pre mňa bolo veľkým prekvapením pri čítaní receptu, že JUST éterický pomarančový olej si pridal do jedla.Nemyslím, že je jedlý. Iste existujú pomarančové príchute jedlé nie?
klimeczek
@deria Just pouzivam cele roky a ver ze jedly. Bežne sa používa, citrón, grep, levanduľa. To nie su bežne lacaky do aromalampy!!! Viac info tu: www.facebook.com/just.nahrin.sk - moja stránka :-)
viera1
@klimeczek a prečo nie je v popise uvedené,že sa môže používať aj v potravinárstve a je zaradený v sekcii "Aromaterapie" ? Zloženie:Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Limonene, Linalool, Citral .Nevzbudzuje to vo mne dôveru.
deria
prepáč @klimeczek to že ho používaš roky do jedla ešte neznamená že je jedlý :) podľa mňa JUST má kvalitné oleje pre aromaterapiu a masáže ale nejedla by som ich. Bola to len poznámka k receptu, že radšej by som doporučila použiť potravinársku pomarančovú esenciu. Bodka.
marcel83
Jedol niekto z vás slané pracliky máčané v čokoláde? Podľa mňa super kombinácia.... Toto je podobné. 5*
1x ababa
mijaita
Proti preclikum v cokolade nic nemam a pomerancovy olej kupuju, normalni, olivac s aroma pomerance. Do tohoto se urcite dobre hodi. Na sladke nejsem, ale je to zajimave. Mozna jsi opravdu v tom, @klimeczek ale jeste tam nejsou kysele okurky, tak je to nejiste :-) A misto kokosek klidne strouhany kokos :-)
smejkad
Tie pracliky som jedla, ale nechutili mi. Bolo dostať v mliečnej čokoláde - to bolo úplne beznádejne, a aj v horkej, to som dokázala zjesť, ale nechutilo. A tuším aj chipsy také som videla, ale neprinutila som sa okúsiť. Ľudia majú rôzne chute.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia