Hríbový mišmaš

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 19. októbra 2012

Podobne ako u mäsového gulášu, viac druhov mäsa dáva zaujímavú chuť, je tomu tak aj u hríbového. Je jeseň a hríby rastú ako Zobraziť celý popisPodobne ako u mäsového gulášu, viac druhov mäsa dáva zaujímavú chuť, je tomu tak aj u hríbového. Je jeseň a hríby rastú ako sa patrí. Nazbieral som viac druhov a polievka vyhrala konkurz na ich prípravu. Použil som bedle, masliaky, vatovce, tanečnice, pôvabnice fialové a rýdzik. Je úplne jedno aké použijete vy, len si treba dať pozor na poradie v akom ich dusiť, nie všetky majú rovnakú dobu spracovania. No a vznikla zaujímavá polievka. Určite by nič nepokazila lyžica smotany do hotovej polievy.

30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

  čerstvé




Postup

  1. 1

    Tu je výsledok môjho hubárskeho výletu

    Hríbový mišmaš - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelil som ich podľa druhu

    Hríbový mišmaš - obrázok 2
  3. 3

    Cibule je treba tak ako do gulášu – hodne.

    Hríbový mišmaš - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si jeden väčší zemiak na zahustenie, posekáme ho na drobno. Prípadne nastrúhame.

    Hríbový mišmaš - obrázok 4
  5. 5

    Na masti udusíme do zlatova cibuľu, pridáme zemiak a podlejeme vodou. Ja som do vody vpašoval jeden hovädzí bujón – vy nemusíte. Keďže hríby sa udusia pomerne rýchlo, cibuľa by sa nestačila počas varenia „rozpustiť“, tak som jej pomohol mixérom. Vznikla hustá kaša, ktorú zriedime vodou.

    Hríbový mišmaš - obrázok 5
  6. 6

    Postupne pridávame hríby. Najprv tvrdšie – bedle, tanečnice, pôvabnica fialová, potom rýdzik, masliak a vatovec. Spolu s poslednou várkou hríbov pridáme lečo a zemiaky. Ešte stále mám fialové zemiaky tak som ich dal 1:1. Dochutíme koreninami a je to.

    Hríbový mišmaš - obrázok 6

Diskusia k receptu

margaretka28
Pôvabnicu fialovú som nikdy nejedla, dokonca som myslela, že je nejedlá, asi ma odrádzala aj tá "jedovatá" farba, ale tvojim pokrmom by som nepohrdla, lebo huby mám strašne rada, najmä ich vôňu.:-)A vatovce u nás rastú len na "tajných" miestach, mne sa ešte nepodarilo nájsť.:-)
duschko
Jeden z najzdravsich receptov. Ked ho chces pripravit musis najskor nieco urobit pre svoje zdravie. Vybrat sa na huby. Potom o to viac chuti. S lecom som este huby nerobil. Musim vyskusat. Ukladam do MKK.
dominika30
supeeer
ukladam receptik, aj ked nemam kde ist na huby, v uk asi nerastu :) , budem si musiet vystacit s kupovanymi :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia