Hríbová polievka

Hríbová polievka
Foto: dida99
dida99Dida99, recept pridal: 8. januára 2011 19:12Ďalšie jeho recepty

Je to naša obľúbená polievka, ktorá je rýchlo uvarená.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Sušené hríby namočíme na 10 minút do 1/4 l vody. Potom ich vyberieme a nakrájame na menšie kúsky. Do 3/4 litra vody dáme variť umyté jemné krúpky, cibuľu, nakrájané hríby a prilejeme aj vodu z namočených hríbov. Keď sú hríby aj krúpky mäkké, pridáme kyslú smotanu, ktorú sme vyšľahali s vodou na redšiu zmes. Prichutíme soľou, čiernym mletým korením, poprípade aj hubovým korením. Krátko povaríme a podávame.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bambulka51, 9. januára 2011 o 15:26
    preco nie,môze chutit dobre


  • mamatata2, 9. januára 2011 o 18:47
    Tiež patrí k našim obľúbeným , ale tie krúpy to je dobrý nápad. Určite vyskúšam.


  • enge149, 9. januára 2011 o 20:52
    aj u nás sa varí,ale bez krúpov alebo so zemiakmi,ale vyskúšať sa dá,veď krúpy sú veľmi zdravé a mali by sa jesť častejšie aj krúpová kaša je dobrá aj polievka so zeleninou..


  • marianne69, 16. januára 2011 o 18:41
    ...zeby som aj ja skusila s tymi krupami,vzdy davam len zemiaky....(KK)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist