Hubová nátierka
Hríbová nátierka
Autor receptu: elba
Milí Varecháči, vopred sa ospravedlňujem ak už takýto recept na Vareche niekto uviedol, ale som chorá a aby som nečinne len tak trávila čas, tak si chcem prepísať recepty z papierikov, aby som ich nestratila, čiže všetko čo dnes napíšem je viac menej pre mňa.
10 porcií |
2 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Hríby nakrájame a varíme 10 min. Scedíme.
- Masť rozpustíme, pridáme olej, cibuľu, papriku, cesnak a feferonky. Dusíme a keď je hmota trochu mäkšia, pridáme scedené hríby, soľ, vegetu, korenie a varíme 3/4 hod. Necháme trochu vychladnúť a ponorným mixerom vymixujeme na hladkú hmotu, naplníme do menších pohárikov a sterilizujeme 1 hodinu.