Hríbová polievka

Hríbová mrvenička

Autor receptu: podravka

Polievky od starej mamy nám vždy budú pripomínať detstvo. Takouto je aj hríbová mrvenička, po ktorej sa vrátite o pár rokov späť - do bezstarostných čias.

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Do hrnca s vodou dáme umyté sušené hríby, osolíme a pridáme rascu. Keď sú hríby mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a uvaríme ich. Cibuľu nakrájame a osmažíme na oleji dozlatista.
  2. Pridáme majorán, mletú červenú papriku, podlejeme vodou, zamiešame a vlejeme do hrnca. Nakoniec vysypeme do polievky mrveničku a dovaríme.
  3. Pred podávaním pridáme do polievky vegetu, prípadne dochutíme ešte soľou a krátko povaríme.
  4. Podávame s čerstvým chlebom.