Hríbová mliečna polievka s mätou a mrveničkou

adelka992 - fotkaadelka992, 14. septembra 2016
Hríbová mliečna polievka s mätou a mrveničkou
Foto: adelka992

Starosvecká mliečna polievka s balšámom (mätou) zo záhradky Výborná!!!

8
porcií
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 l
1 ks
500 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dáme vodu spolu s čerstvými hríbmi, soľou a novým korením. Varíme do mäkka. Medzitým si spravíme z polohrubej múky, vajíčka a soli tuhšie cesto a to potrieme na hrubom strúhadle a premiešame si ich v múke, aby sa nám nezlepili.

  2. 2

    Keď máme hríby uvarené pridáme do vody k hríbom mrveničku a varíme ju do mäkka. Keď ju máme uvarenú dolejeme mliekom v takom pomere koľko chceme polievky, ja som robila cca v 3 l hrnci, necháme prevrieť ( mrvenička nám to zahustí ) ale ak by sa nám zdalo, že polievka je málo hustá môžme zahustiť klasika - 1PL hladkej múky rozrobíme v masle a spravíme si guličku, kt. následne hodíme do polievky a miešame, pekne nám to zahustí a zjemníme následne smotanou, môžeme si polievku dochutiť mletým čiernym korením.

  3. 3

    Nakoniec pridáme nasekaný balšám (mätu) a slaninku, kt. sme si vyškvarili zlejeme z masti a pridáme ju nakoniec do polievky, spraví nám krásnu farbu, chuť a vôňu. Pri podávaní môžeme kopček slaninky dať na polievku, neodporúčam ju celú dať do uvarenej polievky lebo by sa rozmočila. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

denyany
Toto je pre mňa novinka, o takejto polievke som ani nepočula....ale učíme sa celý život, však? Tak isto pomenovanie mäty je pre mňa nové. A rada by som ochutnať, lebo huby so slaninou iste skvelo chutia v tejto polievke!
adelka992
@Denyany (14.9.2016 16:00)

Je vynikajuca a dava sa tam balšám je to podobne mäte ale listy majú jemne chlpky a chutí inač ako mätu poznam , u nás sa dava sušeny do jelít a urobi tu spravnu chuť a aromu :) máme ho v zahradke tak suším pravidelne aledo polievky davam čerstvý
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia