Hriato

bojar - bez fotkybojar, 26. januára 2014

Konečne je zima, mráz štípe ako sviňa a ja som si spomnenúl na starý osvedčený recept na zozriatie tela a rozveselenie ducha. Keď su Zobraziť celý popisKonečne je zima, mráz štípe ako sviňa a ja som si spomnenúl na starý osvedčený recept na zozriatie tela a rozveselenie ducha. Keď su fašiangy - u nás masopust a chodia po dedine maškary zastavia sa aj pred našim domom tak to ide na odbyt jedna radosť. Márne sa sused snaží ponúkať inný trúnok. Nech ponúka čokoľvek vždy je druhý.

1 - 20
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
3 - 4 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci urobíme z cukru karamel. Keď je pekne hnedý pridáme trocha rasce, zalejeme asi 1 - 1,5 dcl vody aby sa karamel rozpustil a hneď pridáme pomarančovú koru asi tak z 1/4 pomaranča. Keď sa karamel rozvaril odstavíme z ohňa a pridáme vodku. Spolu privedeieme opatrne do varu. Hotové precedíme do termosky a je hotovo možeme sa počastovať.

  2. 2

    Obdobou je hriato na slanine, ale to málokdo znáša. Postup je stejný, len karamel urobíme na vyškvarenej slaninke ktorú sme nakrájali na jemnúčko. Potom na vrchu v poháriku plávajú škvaročky a omastok a toho sa dá vypiť hodne, lebo tá mať učinky alkoholu neutralizuje - akurát to málokdo snesie.

Diskusia k receptu

jakamaka
:-) :-) :-) :-) :-) By si sa divil,kolko ludi lubi hriato aj s oskvarkami:-) :-) :-) :-) :-)
radulienka
Ja ho mám najradšej s rumom, ale s tou kôrou a rascou som ho ešte nerobila, my dávame tradične klinčeky a škoricu, vyskúšam po tvojom nabudúce, vďaka za mne nový recept...
luss44
no toto mi spomínala kolegyňa - že vlani na vianočných trhoch pila hriatô s oškvarkami :) myslela som že si robí srandu, ale že nie a bolo to vraj veľmi dobré.
bojar
ja to milujem na slanine, ale v mojom okolí to nikto nechce
alenka25
Citam - VODA, cukor, pomarancova kora, rasca....reku, kde je alkohol :D Az potom som si vsimla, ze je v recepte napisana VODKA a nie voda :) Vyskusam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia