Hriatô (fotorecept)
Autor receptu: klaura
Tradičné, slovenské, ako ho robieval môj tato a jeho tato a jeho tato ... Určite Vás zahreje :)
2-3 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do rajničky si dáme 2 PL kryštálového cukru a pripravíme si pálenku, vodu. Toto je sladšia varianta, kto nechce nápoj až taký sladký, stačí 1 PL cukru.
- Za stáleho miešania upálime karamel a zalejeme ho vodou. Necháme rozvariť a karamel sa nám celkom rozpustí. Potom vlejeme 1 dl pálenky, už nevaríme, iba dostatočne prehrejeme.
- Medzitým si z nadrobno nakrájanej slaninky uškvaríme škvarky.
- Do pohára (najlepšie z varného skla) vlejeme hriatô a lyžičkou pridáme pár kúskov škvariek - bez masti. Má to zasyčať ... :)