Hriatô (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Tradičné, slovenské, ako ho robieval môj tato a jeho tato a jeho tato ... Určite Vás zahreje :)

2-3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do rajničky si dáme 2 PL kryštálového cukru a pripravíme si pálenku, vodu. Toto je sladšia varianta, kto nechce nápoj až taký sladký, stačí 1 PL cukru.
  2. Za stáleho miešania upálime karamel a zalejeme ho vodou. Necháme rozvariť a karamel sa nám celkom rozpustí. Potom vlejeme 1 dl pálenky, už nevaríme, iba dostatočne prehrejeme.
  3. Medzitým si z nadrobno nakrájanej slaninky uškvaríme škvarky.
  4. Do pohára (najlepšie z varného skla) vlejeme hriatô a lyžičkou pridáme pár kúskov škvariek - bez masti. Má to zasyčať ... :)