Hrianky so šampiňónmi na večeru (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mala som včerajšie žemle, spravila som ich ako hrianky a rýchla jednoduchá chutná večera
bola na stole, vyskúšajte, ak chcete.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- V panvici na rozohriatom oleju na cibuli som orestovala šampiňóny - asi 10 minút a prelisovaný cesnak - asi 1 minútu.
- Medvedí cesnak som pokrájala na hrubo, ak nemáte medvedí cesnak, môžete použiť bylinky, ktoré máte radi.
- Žemle som rozkrojila priečne na polovicu.
- Navrstvila som šampiňónovú zmes na žemle aj s olejom, v ktorom sa opekala.
- Posypala som pokrájaným medvedím cesnakom.
- Pripravené žemle som dala na plech s teflónovou fóliou a pokládla kúskom masla.
- Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút, viac netreba, aby žemle zostali mäkké a trošku chrumkavé, keby sa piekli dlhšie, boli by žemle tvrdé a spálené. Túto zmes môžete dať aj na krajce včerajšieho chleba. Je to rýchla chutná sýta a teplá večera, ktorú som podávala s ľahkým paradajkovým a listovým šalátom.
okorenila som až hotové čerstvo mletým čiernym korením,mám rada vôňu čerstvého korenia a huby milujú korenie.