Hrianky à la Edith fotorecept

sracz - fotkasracz, 16. decembra 2017
Hrianky à la Edith (fotorecept)
Foto: sracz

Tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň chutný rcp som dostal od mojej super kamalásky Edith Piaf Dolného Šariša. Zaujal ma a pretože predstavoval ingrediencie Zobraziť celý popisTento zaujímavý, jednoduchý a zároveň chutný rcp som dostal od mojej super kamalásky Edith Piaf Dolného Šariša. Zaujal ma a pretože predstavoval ingrediencie podľa našich chutí, bolo rozhodnuté. Najbližšie raňajky budú obohatené chlebíkom s týmto zvláštnym technologickým postupom. V budúcnosti ešte budem musieť z výsledného „diela“ odstrániť drobné chybičky krásy, ale nám chutil aj v tejto prvotinovej podobe. Náplň hrianok si môžete skombinovať podľa Vašich chutí a možností jednotlivých kuchýň!

2-3
porcie
15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

100-120 g prerastená
1-2 ks hrubostenná
1 ks menšia
3 krajce
1 PL
2-3 ks
4-6 PL (oštiepok) strúhaný
podľa chuti (čerstvý alebo sušený)
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    „štartovacia poloha“ jednoduchej raňajkovej zostavy

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    v „palacinkárke“ som vyškvaril široké „rezance“ údenej slaniny, na ktorých som, minútku - dve porestoval pokrájanú „mäsitú“ zelenú papriku aj s jadrovníkom (ak máte papriku vo viacerých farebných variantoch, použite ich v primeranom množstve a výsledný vizuálny efekt bude estetickejší),

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridal „mesiačiky“ červenej cibule a nechal podusiť až do zmäknutia

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    medzičas som využil na prípravu krajcov chleba (jeden pre moje krajšie JA a dva pre moju „maličkosť“); z ktorých som vyrezal „mäkkušku“ a ponechal asi 10 mm „mantinely“

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    orestovanú papriku s cibuľou som na zjemnenie chuti „korunoval“ polievkovou lyžicou masla a dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podľa návodu priateľky Edith "Piaf" som zmes následne sformoval do troch kôpok, na ktoré som „osadil“ výkrojky chleba a zalial ich rozšľahaným vajíčkom. Poznámka: chybičkou krásy bolo, že vajíčko mi vytieklo až na dno rajnice, tak ďalší pokus budem realizovať tak, že orestovanú zeleninu z rajnice preložím do pomocnej misky, pridám vajíčka, zmiešam a až potom presypem do vykrojených chlebíkov)

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    následne som povrch „plnky“ každého krajca posypal lístočkami čerstvého tymiánu a strúhaným parmezánom, ale živo si dokážem predstaviť aj chuť oštiepka, ktorý už žiaľ nemám

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    po necelej minútke som na krajce chlebíka uložil ich vyrezané príslušné výkrojky,

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    otočil ich a opiekol ďalšiu minútku

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    hotové „dielo“ na tanieri potom vyzeralo takto a veľmi nám, zapíjajúc horúcim čajom, chutilo! Zvyšok vajíčok zo dna rajnice sme prikusovali k hriankám.

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    dnes je 16. december a tu v arizónskej Peorii na našej záhrade kvitnú červené aj

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    žlté ruže „šipárky“

    Hrianky à la Edith (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

kukulienka71
Zrejme tuším, ktorú Edith máš na mysli;-) robila som nedávno podobnú kreáciu zvanú Báčikova podrážka, tvoja verzia je pre mňa nemenej lákavá.
klukodvody
Kamaráde milý a vzdálený. Hezké a milé pro potěšení dlouhých zimních večerů. Díky za recept a přejeme Tobě i všem Tvým blízkým nádherné svátky.
1x haji
monty469
Vipatra to bars smačňe. Takoj bi som taki chľebik žedla na pošedzeňe. A neznam, či bi mi jeden falatok stačil. Tote šipari paradne. Už še neznam dočekac kedy zakvitňu i u nas ;-))))
Vdaka za pekny receptik a pozdravujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia