Hrianka s bryndzovo–zemiakovou fašírkou

Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 31. júla 2013
Hrianka s bryndzovo–zemiakovou fašírkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 krajce
2 strúčiky
250 g
200 g uvarené v šupke
60 g
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Z chleba pripravíme hrianky. Slaninu nakrájame na tenké malé kúsky a orestujeme na panvičke.

  2. 2

    Pridáme ich do očistených pretlačených zemiakov a zmiešame s bryndzou. Opatrne prisolíme, keďže bryndza aj slanina sú dosť slané. Z tejto hmoty vyformujeme fašírky, ktoré tiež orestujeme na panvičke.

  3. 3

    Fašírky položíme na hrianky potreté cesnakom. Navrch pridáme orestovanú šalotku a posypeme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

rea1
ale áno, toto sa aj mne páči, zaujímavý a jednoduchý recept, so zeleninou to môže byť ľahká večera alebo pohostenie pre návštevy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia