Tekvicová polievka

Hrejivá tekvicová polievka s limetkou a zázvorom

Autor receptu: platdujour

Bozkami vzácnych jesenných lúčov do tých najhrejivejších šiat odetá príroda vstúpila do svojej ďalšej sezóny. Či už za hrejivych dní babieho leta, alebo stále nápadnejšie sa predlžujúcich večerov - nám sa zrazu žiada nielen obmena garderóby v šatníku, ale aj nášho jedálnička, ktorý sa razom, obdobne ako príroda navôkol, odieva do omamných vôní, farieb a chutí jesene. Dnes chcem s Vami zdieľať recept na tradičný pokrm, ktorý sa u nás doma pripravuje pri každej premiére pani Jesene.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
  2. Tekvicu umyjeme, nakrájame na väčšie kocky, rozložíme na plech, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom...
  3. ...a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri nezmenenej teplote asi 15 - 20 minút (ja ešte na posledných 5 minút zapnem gril).
  4. Po upečení ju len jednoducho preložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme spolu s limetkovou šťavou,  zázvorom a vloženou vetvičkou rozmarínu, ...
  5. ...ktorú po prevretí vyberieme, tyčovým mixérom rozmixujeme na hladučkú fantáziu a máme hotovo.