Hráškový prívarok

babkamtBabkamt, 65 ročná žena, Chorvátsky Grob, recept pridala: 18. mája 2011 14:42Ďalšie jej recepty

Suroviny

10
minút
príprava
12
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Očistenú zeleninku nakrájam na úhľadné malé kocky. Do hrnca dám zohriať olej,potom pridám mrkvu,kaleráb,chvíľu podusím v malom množstva vody (len aby bola zelenia zaliata(,asi po 8 min. pridám hrášok,ešte chvíľu podusím,pridám kurací bujón,soľ,cukor,petržlenovú vňať,trochu mletého bieleho korenia,nakoniec v troch vody rozmiešam múku,trochu zahustím a hotovo. Prívarok podávam s najlepšie novými zemiakmi s petžlenovou vňaťkou a cigánskou,párkom,fašírkou.......



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dogagador, 19. mája 2011 o 15:40
    alebo s prirodnym reznom :-)


  • verca19882, 19. mája 2011 o 17:59
    super recept


  • babkamt, 20. mája 2011 o 10:16
    Od 6 hod.ráno som bola v záhrade,pred pol hodinou som sa vrátila,šup pod sprchu,rozmýšľala som,čo narýchlo uvariť,rozhodla som sa spraviť tento prívarok,lebo je rýchly,chutný a spotrebujem hráš ,iok z mrazničky,však nový už kvitne,rýchlo som pripravila všetko potrebné,no výsledok ma sklamal.Kúpený kaleráb mi celý obed znehodnotil,pôjde sliepkam.Kaleráb smrdí,asi je prehnojený,čo robí kontrola? Š koda môjho mladučkého sladkého hrášku......



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist