Hráškový prívarok

babkamtBabkamt, 65 ročná žena, Chorvátsky Grob, recept pridala: 18. mája 2011 14:42Ďalšie jej recepty

Suroviny

10
minút
príprava
12
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Očistenú zeleninku nakrájam na úhľadné malé kocky. Do hrnca dám zohriať olej,potom pridám mrkvu,kaleráb,chvíľu podusím v malom množstva vody (len aby bola zelenia zaliata(,asi po 8 min. pridám hrášok,ešte chvíľu podusím,pridám kurací bujón,soľ,cukor,petržlenovú vňať,trochu mletého bieleho korenia,nakoniec v troch vody rozmiešam múku,trochu zahustím a hotovo. Prívarok podávam s najlepšie novými zemiakmi s petžlenovou vňaťkou a cigánskou,párkom,fašírkou.......



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dogagador, 19. mája 2011 o 15:40
    alebo s prirodnym reznom :-)


  • verca19882, 19. mája 2011 o 17:59
    super recept


  • babkamt, 20. mája 2011 o 10:16
    Od 6 hod.ráno som bola v záhrade,pred pol hodinou som sa vrátila,šup pod sprchu,rozmýšľala som,čo narýchlo uvariť,rozhodla som sa spraviť tento prívarok,lebo je rýchly,chutný a spotrebujem hráš ,iok z mrazničky,však nový už kvitne,rýchlo som pripravila všetko potrebné,no výsledok ma sklamal.Kúpený kaleráb mi celý obed znehodnotil,pôjde sliepkam.Kaleráb smrdí,asi je prehnojený,čo robí kontrola? Š koda môjho mladučkého sladkého hrášku......



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 37/2015: Hubová kuchárka Hubová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 11. septembra v denníku Pravda.


TOPlist