Hráškový guláš

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 12. mája 2012

Rýchly obed či večera. Použila som mrazený hrášok, s čerstvým by som mala iné plány :) Nesúďte názov prosím, s gulášom to nemá naozaj Zobraziť celý popisRýchly obed či večera. Použila som mrazený hrášok, s čerstvým by som mala iné plány :) Nesúďte názov prosím, s gulášom to nemá naozaj nič spoločné, len som nevedela ako toto jedlo nazvat :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300-400 g
2 ks
1 ks
1 PL
250 ml
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme lyžicu paprikovej pasty alebo zaprášime mletou červenou paprikou.

  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, hrášok a ošúpané, nadrobno nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, korením a zalejeme vývarom.

  3. 3

    Prikryjeme a dusíme, kým nie sú zemiaky úplne mäkké. Môžeme podávať s ryžou alebo len tak s chlebom. My sme si k nemu dnes dali cibuľové bagetky od @cistinky a poľníčkový šalát s jarnou cibuľkou a jogurtom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

tinca
super to vyzerá a je to rýchle jedlo:)
nazarboncuk
ahojte kocky, dakujem vam za komenty, ono je to pravda, ze najlepsie jedla sú práve tie najjednoduchšie :) a toto je presne tento prípad..
3sandra3
perfektný guláš... taký si musím uvariť... Mňam, samá zeleninka.
hubata
Vynikajúci nápad!
Podľa môjho úsudku by sa dal takto urobiť aj mrkvový guláš, kalerábový guláš, tekvicový guláš, fazuľkový guláš, aj miniguláš zo šošovice .....
Vtipné, dobré, originálne a dávam za pravdu šikovnej autorke @nazarboncuk že najlepšie jedá sú tie najjednoduchšie.
aroooo
chutnala som už guláš z čerstvého hrachu s haluškami, mňam, j toto KK
lucylee
@eli dalsi uzasny recept. Aj ked vsetky nekomentujem, ale sledujem ich :) Jednoduche, zdrave a rychle.
danda3
Super recept, ja robievam guľáš z fazule aj z cíceru, či z hlivy alebo šampiňónov, ale vyskúšam aj ten Tvoj, určite je výborný!
lucylee
Dnes bol na veceru. Nechapem ako moze byt take jednoduche jedlo take dobre. My sme mali s ryzou a salatom.
tamik
výborný guľáš...dávam jedničku s hviezdičkou :)
zipaj
Aj hráškový guláš sa dá uvariť, mal som raz tú česť, dokonca bol kotlíkový, ale bol to veľmi nepríjemný zážitok :-), v podstate to bola polievka s asi 2Kg mrazeného hrášku, 2Kg mäsa a 2l červeného vína, vodou doliate do 12l, tento recept vyzerá že by mal byť omnoho lepší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia