Hrášková polievka

luciku - fotkaluciku, 12. februára 2013
Hrášková polievka
Foto: luciku

Toto je veľmi rýchla a chutná polievočka, ktorú by môj priateľ jedol na raňajky, obed aj večeru.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva
6 ks
2 strúčiky
Zápražka:
1 lyžica
1 lyžica
Halušky:
1 ks
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky. Zalejeme ich vodou, osolíme a dáme variť. Po chvíli pridáme hrášok, roztlačený cesnak, korenie a varíme.

  2. 2

    Vajce rozšlaháme so štipkou soli a s olejom. Pridáme toľko krupice, aby vzniklo redšie cesto. Lyžičku z neho odoberáme malé halušky a hádžeme ich do vriacej polievky.

  3. 3

    Z oleja a múky urobíme svetlú záprašku. Zalejeme studenou vodou, dobre rozmiešame, a vlejeme do polievky. Chvíľu povaríme, dochutíme soľou a majoránom.

Diskusia k receptu

mirkamt
hm, môže byť chutná, aj by som ju rada urobila, ale neviem prečo, dcéra od istého času nemá rada v polievke halušky. Hlavne, že priateľovi chutí ;-)
equus
Ingrediencie nesedia na recept su tam akoby na plnené cestoviny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia