Hrášková polievka s haluškami

Hrášková polievka s haluškami
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 6. januára 2011 13:53Ďalšie jeho recepty

Suroviny

6
porcií
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, pridáme papriku a zalejeme vriacim vývarom a pridáme hrášok a varíme 20 minút.Potom do uvarenej polievky zavaríme halušky, ktoré povaríme 3 minúty , ochutíme soľou, mletou rascou a pretlačeným cesnakom a ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať.

2

Halušky: Maslo vymiešame s vajcom, pridáme k tomu hrubú múku, soľ a petržlenovú vňať. Potom lyžicou vykrajujeme halušky a zavárame do polievky.

3

Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ketty3811, 6. januára 2011 o 21:20
    Obľúbená polievka môjho manžela.Ja akurát nedávam cesnak.Cesnak máme radi,tak najbližšie vyskúšam takto.:-)


  • tinca, 6. januára 2011 o 22:14
    veru takéto polievky budú teraz na rade:-)


  • remcula, 7. januára 2011 o 10:56
    Já jsem kdysi udělala něco podobného, jak kdosi říkal, úplný úlet :-)). Hráškovou s játrovými knedlíčky!! Ale neměla chybu a tahle už od pohledu ji taky nemá!!


  • marienka44, 7. januára 2011 o 14:39
    @Diabambulka , ja robim do takej polievocky krupicove halusky z detskej krupice. Tuto polievku oblubuje moja dcera. :-). Vyskúsam podla teba halusky, len aby neboli tvrde.


  • marienka44, 7. januára 2011 o 14:41
    @Diabambulka , v rozpise je hrach /myslela som na lupany suchy/ a v nadpise hráskova polievka. Je polievka z hrásku mrazeneho alebo sucheho?


  • diabambulka, 7. januára 2011 o 15:30
    Ahoj marienka44, ďakujem za upozornenie už som ten mrazený opravila-je to z mrazeného hrášku. aj ja robievam krupicové halušky, lebo je to tutovka, ale hľadala som zmenu a iné závarky do polievky.Keď to porovnám tieto halušky sú troška tvrdšie narozdiel od krupicových tie sú jemnejšie:-)))


  • jarunka, 8. januára 2011 o 23:18
    To mozem urobit aj zajtra.


  • bejda7, 16. januára 2011 o 14:45
    Polievočku robievam ale zase miesto hrubej múky dávam detskú krupicu...halušky mám veľmi rada aj ako prílohu k mäsku:)) Najbližšie skúsim z múky.


  • glosterka, 24. januára 2011 o 16:24
    Dnes som varila túto polievočku. Neviem prečo, ale chýba mi tam zemiačik... Je to taký zvyk, že do väčšiny zeleninových polievok dávame aj zemiak. Polievka má však zaujímavú chuť, aj s tým cesnačikom... A tie haluštičky sú utešené. :-) Dúfam, že bude chutiť mojej rodine. Ja síce takú nemôžem papať... varím si zvlášť do menších hrnčekov... Túto polievku som robila do väčšieho hrnca = raz toľko surovín.


  • kucharkalenka, 5. marca 2012 o 20:00
    dnes som ju robila na veceru, je uzasne vyborna :P presne takyto recept som hladala :) Dakujem zan :)


  • diabambulka, 6. marca 2012 o 13:14
    kucharkalenka rado sa stalo:-)))


  • nazarboncuk, 31. marca 2012 o 08:45
    zasa idem chválit:) ked chcem recept na naozaj domácu dobrú polievku, viem kde mám hľadať ;) dakujem @diabambulka polievočka je vynikajúca!


  • diabambulka, 31. marca 2012 o 19:08
    óóó som pyšná a teraz prší, dúfam že mi nenaprší do nošteka, ďakujem nazarboncuk si veľmi milá, veeeľmi ma potešila pochvala, že lovíš v mojich receptíkoch najmä polievočky, veď niet nad dobrú domácu polievočku papa


  • brisid, 28. mája 2012 o 14:39
    vynikajúca polievočka.. pripomína mi detstvo (školskú jedáleň - tam vždy úžasne varili)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist