Hrášková polievka s haluškami

diabambulka - fotkadiabambulka, 6. januára 2011
6
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
30 g
30 g
 alebo z kocky bujónu
1 strúčik
1,2 l
Halušky:
1 PL
1 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Z masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, pridáme papriku a zalejeme vriacim vývarom a pridáme hrášok a varíme 20 minút.Potom do uvarenej polievky zavaríme halušky, ktoré povaríme 3 minúty , ochutíme soľou, mletou rascou a pretlačeným cesnakom a ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať.

  2. 2

    Halušky: Maslo vymiešame s vajcom, pridáme k tomu hrubú múku, soľ a petržlenovú vňať. Potom lyžicou vykrajujeme halušky a zavárame do polievky.

  3. 3

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

ketty3811
Obľúbená polievka môjho manžela.Ja akurát nedávam cesnak.Cesnak máme radi,tak najbližšie vyskúšam takto.:-)
tinca
veru takéto polievky budú teraz na rade:-)
remcula
Já jsem kdysi udělala něco podobného, jak kdosi říkal, úplný úlet :-)). Hráškovou s játrovými knedlíčky!! Ale neměla chybu a tahle už od pohledu ji taky nemá!!
marienka44
@Diabambulka , ja robim do takej polievocky krupicove halusky z detskej krupice. Tuto polievku oblubuje moja dcera. :-). Vyskúsam podla teba halusky, len aby neboli tvrde.
marienka44
@Diabambulka , v rozpise je hrach /myslela som na lupany suchy/ a v nadpise hráskova polievka. Je polievka z hrásku mrazeneho alebo sucheho?
diabambulka
Ahoj marienka44, ďakujem za upozornenie už som ten mrazený opravila-je to z mrazeného hrášku. aj ja robievam krupicové halušky, lebo je to tutovka, ale hľadala som zmenu a iné závarky do polievky.Keď to porovnám tieto halušky sú troška tvrdšie narozdiel od krupicových tie sú jemnejšie:-)))
bejda7
Polievočku robievam ale zase miesto hrubej múky dávam detskú krupicu...halušky mám veľmi rada aj ako prílohu k mäsku:)) Najbližšie skúsim z múky.
glosterka
Dnes som varila túto polievočku. Neviem prečo, ale chýba mi tam zemiačik... Je to taký zvyk, že do väčšiny zeleninových polievok dávame aj zemiak. Polievka má však zaujímavú chuť, aj s tým cesnačikom... A tie haluštičky sú utešené. :-) Dúfam, že bude chutiť mojej rodine. Ja síce takú nemôžem papať... varím si zvlášť do menších hrnčekov... Túto polievku som robila do väčšieho hrnca = raz toľko surovín.
kucharkalenka
dnes som ju robila na veceru, je uzasne vyborna :P presne takyto recept som hladala :) Dakujem zan :)
nazarboncuk
zasa idem chválit:) ked chcem recept na naozaj domácu dobrú polievku, viem kde mám hľadať ;) dakujem @diabambulka polievočka je vynikajúca!
diabambulka
óóó som pyšná a teraz prší, dúfam že mi nenaprší do nošteka, ďakujem nazarboncuk si veľmi milá, veeeľmi ma potešila pochvala, že lovíš v mojich receptíkoch najmä polievočky, veď niet nad dobrú domácu polievočku papa
brisid
vynikajúca polievočka.. pripomína mi detstvo (školskú jedáleň - tam vždy úžasne varili)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia