Hrášková krémová polievka (fotorecept)

Hrášková krémová polievka (fotorecept)
Foto: kkaja
kkajaKkaja, recept pridal: 5. apríla 2012 22:05Ďalšie jeho recepty

áno, dnes bola na obed ... :)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

pripravíme si hrášok ... buď použijeme čerstvý, alebo vyberieme z mrazničky ... ako ja ...
Hrášková krémová polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájané zemiaky ...
Hrášková krémová polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

pridáme hrášok, podusíme, ochutíme soľou, ml.čiernym korením, strúhaným muškátovým orieškom ...
Hrášková krémová polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

zalejeme vývarom a pomaly varíme do zmäknutia ...
Hrášková krémová polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

nakoniec polievku dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom ... na panvici opečieme na kocky nakrájaný chlebík ... polievku na tanieri dozdobíme kyslou smotanou, pažítkou, krutónkami z opečeného chleba a postrúhame muškátový oriešok dobrú chuť
Hrášková krémová polievka (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 6. apríla 2012 o 12:38
    výborná polievočka a úvodné foto je krásne!


  • 3sandra3, 6. apríla 2012 o 16:55
    výborná... mali ste dobrý obed


  • margaretka28, 6. apríla 2012 o 20:05
    Polievka má krásnu farbu,predpokladám,že si použila domáci hrášok.


  • klaura, 6. apríla 2012 o 22:46
    určite bola vynikajúca ...


  • mijaita, 7. apríla 2012 o 22:23
    I já uvařím, polévky mám ráda. Vzhledem k barvě mě napadlo přidat pát lístků špenátu !?


  • kkaja, 10. apríla 2012 o 20:45
    jej dievčence ďakujem
    @margaretka28 ano použila som domáci hrášok ktorý som si v lete dala zamraziť a potom celú zimu vyťahujem :D
    @mijaita ten špenát je dobrý nápad určite tú polievočku ozvláštni
    :D


  • zirafninka1, 15. apríla 2012 o 19:13
    mnam. a ta farba je krasna.


  • fixa008, 25. septembra 2012 o 11:05
    výborná, ale dosť prerážala cibuľka, takže nabudúce robím bez nej :-)


  • muskatovyoriesok, 19. marca 2013 o 20:37
    práve som ju robila na večeru.veľmi fajná!


  • anetka85, 17. júla 2013 o 16:15
    už ju varím :) vonia krásne :)


  • kikis, 31. januára 2014 o 14:51
    mozem pouzit aj sterilizovany hrasok z konzervy?:-)


  • kkaja, 11. februára 2014 o 10:54
    kikis no neviem neviem ten sterilizovaný má predsa inú chuť ako čerstvý alebo mrazený... ak nemaš namrazený tak v obchodoch ho urcite zozenieš :)


  • livinka, 27. marca 2014 o 16:42
    akurát si na polievočke pochutnávam, je ozaj výborná! :)


  • chantalle7, 29. marca 2014 o 10:00
    nikde som nevidela v recepte kedy sa tam dava ten cesnak co je uvedeny v surovinach....:-(


  • livinka, 29. marca 2014 o 11:53
    @chantalle7 ja keď som ju predvčerom varila, tak som pridala nadrobno nakrájané 3 menšie strúčiky a orestovala ich spolu s cibuľkou :)


  • marika21, 16. novembra 2014 o 13:12
    Asi, keď pridala korenie, muškátový oriešok nastrúhaný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist