Hrášková krémová polievka (fotorecept)

Hrášková krémová polievka (fotorecept)
Foto: kkaja
kkajaKkaja, recept pridal: 5. apríla 2012 22:05Ďalšie jeho recepty

áno, dnes bola na obed ... :)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

pripravíme si hrášok ... buď použijeme čerstvý, alebo vyberieme z mrazničky ... ako ja ...
Hrášková krémová polievka (fotorecept) - obrázok 1

na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájané zemiaky ...
Hrášková krémová polievka (fotorecept) - obrázok 2

pridáme hrášok, podusíme, ochutíme soľou, ml.čiernym korením, strúhaným muškátovým orieškom ...
Hrášková krémová polievka (fotorecept) - obrázok 3

zalejeme vývarom a pomaly varíme do zmäknutia ...
Hrášková krémová polievka (fotorecept) - obrázok 4

nakoniec polievku dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom ... na panvici opečieme na kocky nakrájaný chlebík ... polievku na tanieri dozdobíme kyslou smotanou, pažítkou, krutónkami z opečeného chleba a postrúhame muškátový oriešok dobrú chuť
Hrášková krémová polievka (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

15 komentárov k receptu
  • cica2, 6. apríla 2012 o 12:38
    výborná polievočka a úvodné foto je krásne!


  • 3sandra3, 6. apríla 2012 o 16:55
    výborná... mali ste dobrý obed


  • margaretka28, 6. apríla 2012 o 20:05
    Polievka má krásnu farbu,predpokladám,že si použila domáci hrášok.


  • klaura, 6. apríla 2012 o 22:46
    určite bola vynikajúca ...


  • mijaita, 7. apríla 2012 o 22:23
    I já uvařím, polévky mám ráda. Vzhledem k barvě mě napadlo přidat pát lístků špenátu !?


  • kkaja, 10. apríla 2012 o 20:45
    jej dievčence ďakujem
    @margaretka28 ano použila som domáci hrášok ktorý som si v lete dala zamraziť a potom celú zimu vyťahujem :D
    @mijaita ten špenát je dobrý nápad určite tú polievočku ozvláštni
    :D


  • zirafninka1, 15. apríla 2012 o 19:13
    mnam. a ta farba je krasna.


  • fixa008, 25. septembra 2012 o 11:05
    výborná, ale dosť prerážala cibuľka, takže nabudúce robím bez nej :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • muskatovyoriesok, 19. marca 2013 o 20:37
    práve som ju robila na večeru.veľmi fajná!


  • anetka85, 17. júla 2013 o 16:15
    už ju varím :) vonia krásne :)


  • kikis, 31. januára 2014 o 14:51
    mozem pouzit aj sterilizovany hrasok z konzervy?:-)


  • kkaja, 11. februára 2014 o 10:54
    kikis no neviem neviem ten sterilizovaný má predsa inú chuť ako čerstvý alebo mrazený... ak nemaš namrazený tak v obchodoch ho urcite zozenieš :)


  • livinka, 27. marca 2014 o 16:42
    akurát si na polievočke pochutnávam, je ozaj výborná! :)


  • chantalle7, 29. marca 2014 o 10:00
    nikde som nevidela v recepte kedy sa tam dava ten cesnak co je uvedeny v surovinach....:-(


  • livinka, 29. marca 2014 o 11:53
    @chantalle7 ja keď som ju predvčerom varila, tak som pridala nadrobno nakrájané 3 menšie strúčiky a orestovala ich spolu s cibuľkou :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist