Hranolkový nákyp fotorecept

ola111 - fotkaola111, 6. apríla 2011
Hranolkový nákyp (fotorecept)
Foto: ola111

Tento nákyp sa dá pre nenáročnosť pripraviť na obed i večeru,s dobrým zeleninkovým šalátom,kyslou kapustou,alebo len uhorkou.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g -nerozmrazené
5 ks
2 lyžice
150 g (eidam
150 g
100 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Do vymastenej,strúhankou vysypanej zapekacej nádoby porozkladáme nerozmrazené hranolky,posolíme.

  2. 2

    Ak má niekto rád pikantné,môže si ich posypať mletým čiernym korením

    Hranolkový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame si šunku,nastrúhame tvrdý syr.

    Hranolkový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešame si žĺtky s hladkou múkou,pridáme mlieko,nakrájanú šunku,nastrúhaný syr, kyslú smotanu-ochutíme vegetou,soĺou.Zmiešame s vyšĺahaným snehom.

    Hranolkový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Celú zmes vylejeme na hranolky,zapečieme do ružova.

    Hranolkový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotový nákyp môžeme ešte posypať nastrúhaným syrom.

    Hranolkový nákyp (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3sandra3
fíííha,,,niečo také nepoznám...zdá sa, že viacerým z nás padla sánka :-)
nada1326
rychle a jednoduche... a vyzera to dobre, take recepty ja mozem :)
korbacik
...uložené, zaujímavé:) ešte som o tom nikdy nepočula, sú tam samé dobré vecičky. Upečiem.
používateľ nemá avatar
mb
mb
zaujimavy napad
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Toto sa mi páči, no Ola na akej teplote to pečieš a máš to odkryté ?
Hranolky sa upečú do chrunkava ?
ola111
@fik ,pečú sa odkryté,pomalšie,ja pečiem na 4 stupni,vrch je chrumavý,tesne pred dokončením posyp strúhaným syrom.Rúry
si poznáme,väčšinou.
brigita
Výborný nápad, len vymením šunku za mrazenú zeleninu a mám obed na zajtra. Ďakujem.
sovka62
Práve som ho dopiekla. Celý byt rozvoniava a zmes je na povrchu krásne ružová a chrumkavá. Ale neviem, či si mala iné hranolky ako ja (moje boli určené do rúry), nákyp som piekla celkom 55 minút na 180 st. v teplovzdušnej rúre (najprv 25 a potom som po 10 minútach pridávala). Hranolky boli stále tvrdé a celkom mäkké nie sú ani teraz. Asi ich nabudúce najprv predpečiem a až potom dám ten vrch.
ola111
@sovka ,hranolky kupujem väčšinou v Coop-Jednote,rúru mám
plynovú,nákyp pečiem pomaly,aby sa hranolky prepiekli,ale tvrdé
som ich ešte nemala.Nedala si ich na seba viac,ako 500g,prípadne
do malej misy?Naozaj,neviem,nikdy som ich nemusela predpiecť.
angela64
vyzerá to úžasne....ukladám a určite vyskúšam.Páči sa mi aj nápad Brigity s tou zeleninou...supéér
hubata
Pripomína mi to francúzske zemiaky. Možno keby sa trošičku prsklo vodičky pod hranolky, tak by sa rýchlejšie urobili - uparili. Dobrý nápad !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia