Hrachová polievka so zemiakmi a salámou

diabambulka - fotkadiabambulka, 20. januára 2011

Verzií na hrachovú polievku je tiež mnoho. S koreňovou zeleninou, so smotanou, párkom, údeným atd. Ja robím veľmi jednoduchú hrachovú polievočku a dá sa Zobraziť celý popisVerzií na hrachovú polievku je tiež mnoho. S koreňovou zeleninou, so smotanou, párkom, údeným atd. Ja robím veľmi jednoduchú hrachovú polievočku a dá sa tiež obmieňať a vylepšiť. Napríklad ak do polievočky dáte na začiatku 1 klobásku a na konci varenia ju tam nakrájate:-)

6
porcií
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

140 g
3 ks
1 ks
1-2 strúčikov
30 g
30 g
100 g




Postup

  1. 1

    Do vody dáme suchý hrach a varíme 30 minút. Potom pridáme nakrájané zemiaky, soľ, dolejeme vodu a varíme ďalších 20 minút. Medzitým si na panvičke rozpustíme maslo a osmažíme v ňom nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú salámu ( môžte použiť aj napr. slaninku). Takto osmaženú cibuľku so salámou vložíme do hrnca a varíme spolu so zemiakmi. Z masla, ktoré nám zostalo na panvičke a z hladkej múky si pripravíme zásmažku(môžeme pridať mletú červenú papriku- nemusíme). Keď sú zemiaky mäkké pridáme zásmažku do ktorú sme zaliali vodou a všetko dobre premiešame. Pridáme prelisovaný cesnak, vegetu, mleté čierne korenie a všetko dobre prevaríme. Na záver prisypeme troška majoránky.

  2. 2

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

marienka44
@Diabambulka , suhlasim s receptom, ale ja udeniny nepridavam, lebo cele to rozmixujem /ani zemiaky nedavam, vyskusam/. Do hotovej davam oprazeny chlieb na kocky. Je to vyzivna polievka.
diabambulka
ahoj marienka44, pravdu povediac čakala som vlnu kritiky na tento recept, keďže tam je saláma, alebo klobása a som rada že si si môj recept prečítala a zareagovala:-) myslela som že je totalne nanič :-(
ďakujem a ten chlebík je u nás doma top do polievočky, to máme radi, ja ju pre zmenu nabudúce rozmixujem a dám tam ten chlebík:-)
cica2
kedže máme polievky radi, vyskúšam aj túto, vyzerá fakt dobre:)
hviezdickaz
Ja ju tiez takto robievam,akurat,ze ten hrach rozvarim,mame ho tak radsej.Aj s opecenym chlebom som ju skusala,je vyborna.A vies,ze najlepsia strukovina je klobasa :)))
1x jana
diabambulka
Máš pravdu hviezdičkaz, aj môj syn má zo všetkých strukovín najradšej párky, vdedy to je top polievka za 500 bodov:-)))
duschko
Hrachova polievka je velmi dobra na akykolvek sposob. Myslim, ze si sa obavala zbytocne vlny kritiky. Tvoja polievocka je super. Taku istu robim aj ja. Niekedy so zemiakami, inokedy bez. Akurat, ked hrach trohu zmakne, tak ho rozmixujem ponornym varicom a tak dam udeninu podla toho co je v chladnicke, ci uz su to parky, alebo dom. udena klobasa. Tym usetrim kopec casu a energie aeste jednu poznamku na zaver. Mamka vzdy vravievala, najlepsi kuchar je hlad. Takze....
diabambulka
duschko ahoj, ďakujem za komentár, viacero vás tu spomýna že hrach rozmixujete no asi to vyskúšam aj ja, človek sa učí celý život:-)))pekný deň:-)
cica2
@diabambulka , ahoj:)...včera som robila túto polievočku podľa tvojho receptu a velmi nám chutila, ešte raz ďakujem:)
katka1911
kedze som pouzila mrazeny hrasok tak polievocka sa uz chladi a poviem Vam ze je superrrr mnamkaaaa
diabambulka
katka supeeer, tak vám celej rodinke prajem dobrú chuť :-))) rado sa stalo, aj na budúce rada prihodím receptík, nielen na polievočku...
lady
vyborna jednoducha polievocka ..ja ju trosku este rozmixujem :ň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia