Hrachová kaša

redakciaRedakcia, recept pridal: 9. decembra 2009 13:16Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Hrach namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň vodu vymeníme a hrach uvaríme domäkka. Horúci hrach prelisujeme.

Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a povaríme. Pridáme prelisovaný hrach, cesnak rozotrený so soľou a majoránom.

Krátko všetko povaríme a podávame k údenému mäsu alebo s cibuľkou osmaženou na tuku.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

4 komentáre k receptuMožnosť mazania komentárov autorom receptu bola zrušená na základe diskusie s používateľmi. Nech nie je diskusia na Vareche o cenzúre názorov, ktoré sa nám nepáčia, ale o receptoch, varení a jedení. Každému chutí niečo iné, koľko ľudí toľko chutí. Tak sa nehádajme, a radšej vylepšujme recepty.
  • jody, 9. decembra 2009 o 15:22
    Ja len podotýkam, že síce neviem prečo, ale naša rodina má radšej kašu zo zeleného hrachu, než zo žltého... Ktovie prečo?


  • jantulka, 9. decembra 2009 o 15:48
    Hrachovú kašu vždy robím vtedy, keď mi ostane hovädzí alebo kurací vývar a tento použijem namiesto vody. Už som ju síce dlho nevarila, ale pripomenuli ste mi ju, tak sa budem snažiť čo najskôr ju uvariť.


  • nielaik, 9. decembra 2009 o 18:25
    Prečo vymeniť vodu, do ktorej sme akúkoľvek strukovinu namočili? Aby sme to dobré, čo strukovina obsahuje a vyluhovalo sa, vyhodili? (Pred namočením strukovinu opláchneme.) Prelisovať a šupky vyhodiť?? Nelisovať, stratíme blahodarný vplyv strukoviny na čistenie čriev!!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • marta23, 6. augusta 2010 o 15:25
    Čítala som kdesi, že preto treba zliať prvú vodu zo všetkých strukovín, v ktorej boli namočené, lebo tá potom spôsobuje to povestné nadúvanie-vetry. A vetrov máme aj v prírode dosť, načo ešte aj v bruchu.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist