Hrachová kaša

redakciaRedakcia, recept pridal: 9. decembra 2009 13:16Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Hrach namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň vodu vymeníme a hrach uvaríme domäkka. Horúci hrach prelisujeme.

2

Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a povaríme. Pridáme prelisovaný hrach, cesnak rozotrený so soľou a majoránom.

3

Krátko všetko povaríme a podávame k údenému mäsu alebo s cibuľkou osmaženou na tuku.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    jody, 9. decembra 2009 o 15:22
    Ja len podotýkam, že síce neviem prečo, ale naša rodina má radšej kašu zo zeleného hrachu, než zo žltého... Ktovie prečo?


  • Vymazať

    jantulka, 9. decembra 2009 o 15:48
    Hrachovú kašu vždy robím vtedy, keď mi ostane hovädzí alebo kurací vývar a tento použijem namiesto vody. Už som ju síce dlho nevarila, ale pripomenuli ste mi ju, tak sa budem snažiť čo najskôr ju uvariť.


  • Vymazať

    nielaik, 9. decembra 2009 o 18:25
    Prečo vymeniť vodu, do ktorej sme akúkoľvek strukovinu namočili? Aby sme to dobré, čo strukovina obsahuje a vyluhovalo sa, vyhodili? (Pred namočením strukovinu opláchneme.) Prelisovať a šupky vyhodiť?? Nelisovať, stratíme blahodarný vplyv strukoviny na čistenie čriev!!


  • Vymazať

    marta23, 6. augusta 2010 o 15:25
    Čítala som kdesi, že preto treba zliať prvú vodu zo všetkých strukovín, v ktorej boli namočené, lebo tá potom spôsobuje to povestné nadúvanie-vetry. A vetrov máme aj v prírode dosť, načo ešte aj v bruchu.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist