Hrachová kaša

Hrachová kaša
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 11. marca 2011 11:10Ďalšie jeho recepty

Takýto prívarok sme my doma volali "čučpajs" neviem, odkial je takýto názov ,ale je to jednoducho tak.

Suroviny

2-3
porcie
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do kastróla som dala olej, trocha hladkej múky na zápražku, potom som vyliala celú konzervu hrachu , nechala som to trocha povariť. Potom som priliala trocha mlieka. Nakoniec som prívarok rozmixovala ponorným mixerom a dochutila soľou. K jedlu sa hodí mäsko na šťave,alebo špekačka upravená na cibulke. Podávame s chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • pacik, 11. marca 2011 o 13:21
    Môj otec hovoril kašovitým, polotekutým jedlám "čučpajs", ale nie v zlom. Kaša je fajn a nikdy ma nenapadlo variť ju z konzervy, vždy len zo suchého hrachu. Vyskúšam, bude to aspoň rýchlejšie.


  • janadelfi, 11. marca 2011 o 13:39
    Vždy sme robili len zo suchého hrachu dopredu namočeného volali sme to "atóm kaša" pravdepodobne pre výbušné a aromatické následky po skonzumovaní.... Dobrý a rýchly nápad z konzervy.....


  • vcelka, 11. marca 2011 o 17:50
    Tak ja Ti vysvetlím, prečo čučpajz. To je z nemčiny a znamená - "zu speisse," teda "pri jedle" alebo "k jedlu". Je to prívarok "k niečomu". V tomto prípade ku špekáčikom.


  • alenka0901, 11. marca 2011 o 21:08
    Hrachovú kašu máme radi, navrch si dávame upraženú cibuľku. Z konzervy vyskúšam.


  • dajanca, 11. marca 2011 o 22:41
    hrachovú kašu zbožňujem a veru zajtra uvarím..... z konzervy som ešte neskúšala, vďaka za recept


  • jarunka, 12. marca 2011 o 05:00
    Z konzervy som ani ja neskusala. Je to rychlo hotove.


  • violetacamorova, 12. marca 2011 o 09:03
    z konzervy to je pre mňa novinka, zo suchého hrachu máme radi, tak vyskúšame aj túto na zeleno.


  • vavan, 15. marca 2011 o 15:41
    skvelá rýchlovka ukladám do KK


  • marijanka712, 29. marca 2012 o 13:47
    mám uvarené údené kolenienko a rozmýšlala som čo sa k tomu hodí natrafila som na tvoj hrachový prívarok tierž by ma nenapadlo z konzervy ešte tak z mrazenho hrášku , ale vypadá top dobre tak sa nato zajtra dám..... vyzerá chutne...


  • dorisa, 29. marca 2012 o 23:33
    @marijanka712 , aj ja by som si dala. Vyskúšaj iný robiť ani už nebudeš.


  • jozka2, 10. decembra 2013 o 22:58
    moje deti ked rastli tak hrachova a sosovicova kasa a so spekackou opecenou,no to bola hostina,casto som robila hrachovy ,,aintoff"s udenym masom,spekacky sme skoro ani neku;povali,ale ked sa robila hrachova kasa a francuzske zemiaky tak to nemohli chybat.


  • dorisa, 11. decembra 2013 o 09:50
    @jozka2 , mnohí sa čudujú, že hrachovú kašu robím z konzervovaného, alebo z mrazeného hrachu, ale je to jednoducho tak. Zo suchého varím len polievku. Ďakujem za komentár.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist