Hrachová kaša

Hrachová kaša
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 11. marca 2011 11:10Ďalšie jeho recepty

Takýto prívarok sme my doma volali "čučpajs" neviem, odkial je takýto názov ,ale je to jednoducho tak.

Suroviny

2-3
porcie
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do kastróla som dala olej, trocha hladkej múky na zápražku, potom som vyliala celú konzervu hrachu , nechala som to trocha povariť. Potom som priliala trocha mlieka. Nakoniec som prívarok rozmixovala ponorným mixerom a dochutila soľou. K jedlu sa hodí mäsko na šťave,alebo špekačka upravená na cibulke. Podávame s chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • pacik, 11. marca 2011 o 13:21
    Môj otec hovoril kašovitým, polotekutým jedlám "čučpajs", ale nie v zlom. Kaša je fajn a nikdy ma nenapadlo variť ju z konzervy, vždy len zo suchého hrachu. Vyskúšam, bude to aspoň rýchlejšie.


  • janadelfi, 11. marca 2011 o 13:39
    Vždy sme robili len zo suchého hrachu dopredu namočeného volali sme to "atóm kaša" pravdepodobne pre výbušné a aromatické následky po skonzumovaní.... Dobrý a rýchly nápad z konzervy.....


  • vcelka, 11. marca 2011 o 17:50
    Tak ja Ti vysvetlím, prečo čučpajz. To je z nemčiny a znamená - "zu speisse," teda "pri jedle" alebo "k jedlu". Je to prívarok "k niečomu". V tomto prípade ku špekáčikom.


  • alenka0901, 11. marca 2011 o 21:08
    Hrachovú kašu máme radi, navrch si dávame upraženú cibuľku. Z konzervy vyskúšam.


  • dajanca, 11. marca 2011 o 22:41
    hrachovú kašu zbožňujem a veru zajtra uvarím..... z konzervy som ešte neskúšala, vďaka za recept


  • jarunka, 12. marca 2011 o 05:00
    Z konzervy som ani ja neskusala. Je to rychlo hotove.


  • violetacamorova, 12. marca 2011 o 09:03
    z konzervy to je pre mňa novinka, zo suchého hrachu máme radi, tak vyskúšame aj túto na zeleno.


  • vavan, 15. marca 2011 o 15:41
    skvelá rýchlovka ukladám do KK


  • marijanka712, 29. marca 2012 o 13:47
    mám uvarené údené kolenienko a rozmýšlala som čo sa k tomu hodí natrafila som na tvoj hrachový prívarok tierž by ma nenapadlo z konzervy ešte tak z mrazenho hrášku , ale vypadá top dobre tak sa nato zajtra dám..... vyzerá chutne...


  • dorisa, 29. marca 2012 o 23:33
    @marijanka712 , aj ja by som si dala. Vyskúšaj iný robiť ani už nebudeš.


  • jozka2, 10. decembra 2013 o 22:58
    moje deti ked rastli tak hrachova a sosovicova kasa a so spekackou opecenou,no to bola hostina,casto som robila hrachovy ,,aintoff"s udenym masom,spekacky sme skoro ani neku;povali,ale ked sa robila hrachova kasa a francuzske zemiaky tak to nemohli chybat.


  • dorisa, 11. decembra 2013 o 09:50
    @jozka2 , mnohí sa čudujú, že hrachovú kašu robím z konzervovaného, alebo z mrazeného hrachu, ale je to jednoducho tak. Zo suchého varím len polievku. Ďakujem za komentár.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist