Hrachová kaša

Hrachová kaša
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 11. marca 2011 11:10Ďalšie jeho recepty

Takýto prívarok sme my doma volali "čučpajs" neviem, odkial je takýto názov ,ale je to jednoducho tak.

Suroviny

2-3
porcie
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Do kastróla som dala olej, trocha hladkej múky na zápražku, potom som vyliala celú konzervu hrachu , nechala som to trocha povariť. Potom som priliala trocha mlieka. Nakoniec som prívarok rozmixovala ponorným mixerom a dochutila soľou. K jedlu sa hodí mäsko na šťave,alebo špekačka upravená na cibulke. Podávame s chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

12 komentárov k receptu
  • pacik, 11. marca 2011 o 13:21
    Môj otec hovoril kašovitým, polotekutým jedlám "čučpajs", ale nie v zlom. Kaša je fajn a nikdy ma nenapadlo variť ju z konzervy, vždy len zo suchého hrachu. Vyskúšam, bude to aspoň rýchlejšie.


  • janadelfi, 11. marca 2011 o 13:39
    Vždy sme robili len zo suchého hrachu dopredu namočeného volali sme to "atóm kaša" pravdepodobne pre výbušné a aromatické následky po skonzumovaní.... Dobrý a rýchly nápad z konzervy.....


  • vcelka, 11. marca 2011 o 17:50
    Tak ja Ti vysvetlím, prečo čučpajz. To je z nemčiny a znamená - "zu speisse," teda "pri jedle" alebo "k jedlu". Je to prívarok "k niečomu". V tomto prípade ku špekáčikom.


  • alenka0901, 11. marca 2011 o 21:08
    Hrachovú kašu máme radi, navrch si dávame upraženú cibuľku. Z konzervy vyskúšam.


  • dajanca, 11. marca 2011 o 22:41
    hrachovú kašu zbožňujem a veru zajtra uvarím..... z konzervy som ešte neskúšala, vďaka za recept


  • jarunka, 12. marca 2011 o 05:00
    Z konzervy som ani ja neskusala. Je to rychlo hotove.


  • violetacamorova, 12. marca 2011 o 09:03
    z konzervy to je pre mňa novinka, zo suchého hrachu máme radi, tak vyskúšame aj túto na zeleno.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • vavan, 15. marca 2011 o 15:41
    skvelá rýchlovka ukladám do KK


  • marijanka712, 29. marca 2012 o 13:47
    mám uvarené údené kolenienko a rozmýšlala som čo sa k tomu hodí natrafila som na tvoj hrachový prívarok tierž by ma nenapadlo z konzervy ešte tak z mrazenho hrášku , ale vypadá top dobre tak sa nato zajtra dám..... vyzerá chutne...


  • dorisa, 29. marca 2012 o 23:33
    @marijanka712 , aj ja by som si dala. Vyskúšaj iný robiť ani už nebudeš.


  • jozka2, 10. decembra 2013 o 22:58
    moje deti ked rastli tak hrachova a sosovicova kasa a so spekackou opecenou,no to bola hostina,casto som robila hrachovy ,,aintoff"s udenym masom,spekacky sme skoro ani neku;povali,ale ked sa robila hrachova kasa a francuzske zemiaky tak to nemohli chybat.


  • dorisa, 11. decembra 2013 o 09:50
    @jozka2 , mnohí sa čudujú, že hrachovú kašu robím z konzervovaného, alebo z mrazeného hrachu, ale je to jednoducho tak. Zo suchého varím len polievku. Ďakujem za komentár.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist