Hrachová kaša s klobásou

janbrna - bez fotkyjanbrna, 28. marca 2012
Hrachová kaša s klobásou
Foto: janbrna
2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 ks
1 ks na zápražku
1 ks




Postup

  1. 1

    Hrach namočíme deň predem do studenej vody, druhý deň vodu slijeme a uvaríme spolem s 2 bobkovými listy v osolenej vodě. Vody nedáváme moc, pretože hrach nebudeme po uvarení slévat, ale ho rozmixujete ponorným mixérom.

  2. 2

    Ak bude hrach uvarený, tak vybereme bobkový list, vodu nesléváme a rozmixujeme mixérom na hladkú kašu. Do hotovej kaše vmícháme zápražku.

  3. 3

    Klobásku si ponakrajujeme a opečeme na pánvičke

Diskusia k receptu

rea1
myslim, ze zaprazku ani netreba, kasa je dost husta. aspon ja robim bez zaprazky. ale davam do hrachu, ked uz mixujem kasu, za lyzicu plnotucnej horcice. neviem, preco. :-) robila to babka i mama, robim to i ja. chuti nam to tak.
grandma
Ja varím tiež hrachovú kašu ale nedávam bobkový list, ale majoránku. Bobkový list dávam do fazule. Ináč tá porcia vyzerá veselo ale je asi pre poriadneho chlapa /strašne veľká/.
rea1
@grandma , vsimni si, ako prefikane je ta fotka spravena - nevidis, ci to nahodou nie je nadupane este aj v hlbokom tanieri. :-)))
marianne69
..to je vtipne:-DDD mam strasne rada strukoviny,ale konkretne z hrachu ma strasne zaha pali....teda kto tu porciu zje,chory nebude ako by povedala moja babka:-) ale chvalim, hrachovu kasu kedykolvek,davam bobkovy list a na koniec pomrvim trosku majoranky...
tothka
pekný smajlík, bobkový list nepoužívam, iba mleté čierne korenie
evanaaa
Aj u nás ide táto kaša, tiež ju zahusťujem teochu a nedávam bobk.list, mne sa tam nehodí - kaša nie je nakyslo, ale som skúšala dať cesnak. A tiež tú majoránku, trošku pri konci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia