Hovädzie zadné s americkými zemiakmi

Hovädzie zadné s americkými zemiakmi
littlechocoLittlechoco, recept pridal: 28. marca 2014 14:30Ďalšie jeho recepty

Kedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som veľmi zvažovala ako ho pripraviť tak, aby to stálo zato:). A tiež tak, aby sa priateľ oblizoval až za ušami :).

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäsko som umyla, nakrájala,naklepala a na 12 hodín naložila do marinády (olivový olej, pretlačený cesnak, kvapka citróna, korenie na steak ...soľ som nedávala nakoľko som sa dočítala že do marinády sa dávať nemá).

2

Na druhý deň som mäsko pred samotnou prípravou ešte jemne osolila. Na panvici som roztopila bravčovú masť a každý plát mäsa som z oboch strán na prudkom ohni rýchlo osmahla. Potom som mäso z panvice vybrala a dala nachvíľku "odpočívať" na tanier, kým som vo výpeku, ktorý z mäsa na panvici ostal osmahla nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a slaninu. Po rýchlom orestovaní týchto ingrediencií, som pridala naspäť na panvicu všetko mäsko a všetko som zaliala vývarom. Prikryla som panvicu pokrývkou a nechala dusiť cca 1h 45min.

3

Zatiaľ čo sa mäsko dusillo som sa pustila do umývania zemiakov. Šupky som dôkladne umývala pod horúcou vodu, prípadne pookrajovala nepekné časti (jednoznačne vyhlasujem za najotravnejšiu činnosť celého receptu, hlavne ked máte malé zemiaky ako ja). Potom som si zemiaky nakrájala na mesiačiky a okorenila špeciálnym korením na americké zemiaky (zn.Alnatura) - bez glutamánu sodného a inej "chémie" . Zapekaciu misu som si poriadne "vytrela" bravčovou masťou a vložila zemiačiky. Piekla som ich cca 50-60 minút, počas pečenia som zemiačiky poprevracovala a pridala do nich ešte masť. Vytiahla som ich vtedy ked nám už krásne rozvoniaval byt a boli na povrchu zlaté.

4

Nakoniec som všetko naložila na taniere a ešte poliala trošku výpekom z mäska. Mňam ! :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • daguska, 28. marca 2014 o 16:15
    Pekny receptik,este daky salatik,paci sa mi.


  • mariamka, 28. marca 2014 o 16:40
    tvoj recept sa mi velmi paci a aj si ho ukladam na zrealizovanie, verim, ze sa priatel olizoval :) tie zemiaky, to je fakt otrava, uz by mohli vymysliet jednovajecne :D


  • frezia68, 28. marca 2014 o 16:47
    Vítaj na Vareche a hoci sem chodím nepravidelne,pozriem si Tvoje recepty.Lebo mám rada mladých ľudí,ktorým záleží na zdravej strave a aj tento recept sa mi páči a robievam podobne s obmenami :-)


  • littlechoco, 28. marca 2014 o 21:19
    Dakujem vám dievčence :-) som štastná že prvé komentáre ktoré som tu dostala sú také milé a pozitívne.


  • svedka, 28. marca 2014 o 21:22
    Mnam mnam,si sikovnica :)


  • elysa, 30. marca 2014 o 15:19
    chutne si navarila...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist