Hovädzie v miske fotorecept

svedka - fotkasvedka, 7. marca 2015
Hovädzie v miske (fotorecept)
Foto: svedka
3
porcie

Suroviny

500 g
3 dl (alebo voda)
2 dl (alebo ríbezľové víno)
2 ks
1 ks
3 strúčiky
4 ks veľké
 údená hrubozrnná
1 ČL




Postup

  1. 1

    Maso si nakrajame na kocky a na troche oleja sprudka oprazime-odlozime. Do druhej nadoby si na rozpalenom oleji zacnem smazit nadrobno nakrajanu cibulu a nasekany cesnak. Uberieme z teploty a prazime minimalne 15 minut, aby cibulka chytila hnedasty odtien a sladsiu chut. Pridame mrkvu nakrajanu na drobne kococky a poprasime mierne paprikou. Pridame do zmesi maso a zalejeme vyvarom/vodou (extremisti bujonom) :D .Nechame pobublavat na najslabsom ,,plameni´´ zakryte-aspon hodinku a pol.Potom zbadame,ze zmes nam mierne zhustla.supneme tam ribezlovy dzus/vino.Zakryjeme a nechame opat pomalicky bublat dalsiu hodinku.Nakoniec pridame tymian,korenie a dosolime podla toho,ci sme pouzili slany vyvar alebo len vodu...logicky :). Mame hotovo, oprobujeme masko-malo by byt skoro ako masielko:D. Ak je ako zuvacka, nechame si zajst chut, nechame si dalej bublat a ideme si pripravit nase misky.

  2. 2

    Vacsie zemiaky v supke su uvarime. Nechame vychladnut, prekrojime na polovice. Lyzickou vydlabeme vnutro-vnutro odlozime na dalsie pouzitie. Polovicky rozlozime na plech vystlanym papierom na pecenie.poprskame olejom a posolime hrubozrnnou, najlepsie udenou solou.Takto:

    Hovädzie v miske (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ruru zapneme, nastelujeme 220 stupnov. Zemiaky si na plechu otocime a opakujeme: olej, sol. Takto, aha:

    Hovädzie v miske (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi po polhodine pecenia sa z nich stanu paradne misky. Extra chrumkave a extra chutne. No vsak vidite:

    Hovädzie v miske (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do omacky s masom prihodime za hrst pomackanych zemiakov, ktore sme vydlabali, inak netreba zahustovat...a hotovo, maso s omackou nalozime do zemiakovych misiek a mlsame. Do takychto zemiakov sa hodi hocico, povolte uzdu vasej fantazii...dobru chut :)

Diskusia k receptu

katka78
Pre mňa môže byť! Plnené zemiaky mám rada, akurát som ich ešte nikdy nerobila tak, že zvlášť misku, zvlášť náplň, vždy spolu zapekám. Páčia sa mi, vyskúšam.
katka78
No však vidím.. foto bod č.4, hneď som ukladala do KK :-)
bembo
Po uzretí bodu č.4 mi okamžite začala pracovať fantázia,pretože do tých mištičiek by sa dala dať aj iná náplň,ale najprv to vyskúšam z tvojim original receptom.vyzerá skvele.
brambora
Ja mäso moc nepotrebujem k životu, takže v tych skvelých zemiakoch si viem predstaviť len tak rozmrvenu bryndzu. Škoda, že sa nedá cez obraz najesť. :-D
motyka
Svedka, výborný nápad s tými zemiakmi pečenými samostatne. A použiteľné akokoľvek. Výborný nápad na netradičné, aj vkusné servírovanie jedla. Určite to tvoje bolo chutné. Ukladám do K.K. 5*.
kukulienka71
hovädzie je moja srdcovka, ochutenie tiež príma, k tomu to servírovanie v chutných zemiakoch...páči sa mi:-)... že extrémisti - skôr nenáročný, by som povedala:-)
jozefj
Pre hladného nič planého.Inak celkom dobrý recept, aj keď Ti chýbajú skúsenosti. 5*****
micanela
tie zemiacky su nadherne a mas pravdu - ide do toho vsetko, ja maso moc nemusim takze cottage cheese

obdivujem, ze pri syncekovi mas este silu na tolke varenie
svedka
@micanela potesila sa mi, dakujem :) ked ja mam take dobre dietatko, nemozem sa stazovat.pripravuje so mnou v satke a to ho bavi a ked som pri sporaku, tak ma sleduje z bezpecnej vzdialenosti :) varit treba kazdy den a niekedy dvojako, ale vsetko sa da , ked sa chce :)
afataga
no co ti poviem? musi to byt fajnota, ja by som samozrejme este aspon jedno chilli dala, ale s tou uvodnou fotkou si sa moc nepochlapila :-), vies to aj lepsie
svedka
@afi ja vobec nemôžem stiplave-to ako vyhovorka :D no a ta fotka, ja uz neriesim, ani mne sa veru nelubi, ale bola najlepsia z 3pokusov, tak som povedala dost, nebudem sa jedovat, nejak to splynulo ...ale ze by som ja mavala lepšie fotky, to si tiez nemyslim :D
brambora
@jozefj som sa zasmiala na tvojom komentari. :D mozes upresnit v com jej chybaju skusenosti? zaujimave, ako ludia to vedia vycitat so zemiakov s masom :D
@svedka ma praveze u mna obrovske plus, ze ako mlada sa nebala odist do tak dalekeho sveta, ma miminko, chlapa, vari, pecie a ide jej to velmi dobre a chutne v tak mladom veku. klobuk dole...
svedka
@brambora ale to neries, on len závidí. Zeny boli vzdy sikovnejsie a skusenejsie v kuchyni, to vies, nech si vravi svoje, nevie ani z daleka... :D joj moja, ale vies potesit cloveka <3
kukulienka71
:-)))) baby, tak ste ešte nezažili chlapa skúseného (aj) v kuchyni;-) aj keď je sympatické, že mladé ženy držia spolu:-)
svedka
@kuku ale pisem, ze zeny su skúsenejšie-ale jasne, su vynimky-moj chlap takisto ako tvoj je zdatny kuchar :) navari ako pan a bavi ho to, ale mna to bavi viac :D lebo potom ten chaos v kuchyni ..
1x svedka
brambora
@kuku ale zazili... aj chlapi vedia byt sikovny... nepopieram... ved sefkuchari su vacsinou muzi. len nechapem ako z receptu ten dotycny vycitil, ze je niekto neskuseny... to je trochu uz cez... ;-)
svedka
@brambora ale ved to je @jozino , ten stale ma potrebu do mna rypnut :) raz mi tika, raz vyka/vika :D raz je nadseny, ako vela toho viem o skandinavskej kuchyni a raz mi povie, ze som neskúsena...on je velky ironik :) a aj traged, lebo u mna je na zlej adrese, specialne v porovnani s jeho zverejnenymi receptami..tu ani nie je o com diskutovat
jozefj
Svedka ja NETIKAM.Recept som pochválil.Receptov som mál na tejto stránke dostatok.Starší to vedia.Chváliť a haniť recept môžu len niektorí.
Môj najstarší syn má už 43 rokov a minimálne toľko rokov varím.Nejaké tie skúsenosti z varením už mám.Prajem pekný deň Tebe alebo Vám vyberte si svoje.
viera1
@svedka pripomenula si mi názov kapitoly v jednej knihe :Muž v kuchyni,žena v mdlobách aneb jak uchránit sebe od mytí veškerého nádobí,talířky po prababičce od úrazu a rodinný rozpočet od krachu :) Tá kniha mala na mňa úžasný vplyv,keď som bola vyčerpaná z toho,že jediná schopnosť môjho muža v kuchyni, bol ohrev jedla a umytie riadu.To bolo pred mnohými rokmi a zdá sa,že nám vyrastá nová generácia mužov,ktorých do kuchyne dostaneš nielen k prestretému stolu.Nech sa ti darí :)
svedka
@viera1 tak to by som si s radosťou precitala :) nejaku predstavu uz mam :) napodobne
k599
No si mi Ty ale za kus prešikovnej dievčiny milá @svedka ! Určite Ti nechýbajú skúsenosti, aj keď si ešte taká mladučká. Ja, ale ani moja manželka v Tvojom veku, sme ani netušili, ako sa robí napr. len taký hovädzí vývar. Ale život nás naučil :-). Ale nemôžem súhlasiť s tým, že ženy boli a sú šikovnejšie v kuchyni. A tiež moja skúsenosť z kuchyne, čo sa týka "špinavého" riadu? No, po mojej manželke je to hotová katastrofa. Ja sa tam už nedokážem vtesnať. Zato keď varím ja /a varievam o jednu tretinu viac, ako ona /, kľudne sa tam vlezie ešte celá rodina. Ona je ale zas "frajer" na iné veci, takže sme si fifty-fifty.
A čo sa týka @joja , to je úplná úbohosť a závisť.
1x svedka
denyany
Mne by stačili aj zemiaky, ale ani mäsom by som nepohrdla! A tiež by ma zaujímala knižka, z ktorej citovala @viera1. :-)
svedka
@k599 no vidíš, zrovna vy ste ta svetla vynimka, co potvrdzuje pravidlo :) dakujem ti krasne, potesilo.
manya
mňa zaujal džús z čiernych ríbezlí, mám zamrazenú šťavu, tak vyskúšam;
svedka
@manya to je este lepsie :) ja kupujem ,, ribezlovu nahradu vina" a to pouzivam, lebo 100% dzus som nenasla a tie miesane vseliake boli presladene :)
babkamt
recept sa mi páči. Viem, že aj chlapi sa v kuchyni nestratia, sú šikovní. No ruku na srdce, ktorý z chlapov varí aj s dieťaťom v náručí?