Dusené hovädzie stehno
Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept)
Autor receptu: majkok
Hovädzie mäsko na slávnostné príležitosti.
5 porcií |
120 minút príprava |
Postup
- Hovädzie mäso si nakrájame na asi 8 mm hrubé plátky, ktoré zľahka naklepeme.
- Osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Plátky mäsa obalíme v múke.
- Jednú veľkú cibuľu si nakrájame na hrubšie plátky.
- Mäso na masti sprudka osmažíme. Vyberieme na tanier.
- Keď máme mäso opečené, tak si ešte spražíme cibuľku do zlatova.
- K cibuľke pridáme mäso, podlejeme a dusíme do mäkka.
- Keď mäso zmäkne, dosolíme a pridáme jednu polievkovú lyžicu horčice.
- Zatiaľ si pripravíme ryžu a usmažíme krokety.
- Naservírujeme na tanier s volským okom a je hotovo.