Dusené hovädzie stehno

Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept)

Autor receptu: majkok

Hovädzie mäsko na slávnostné príležitosti.

5
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso si nakrájame na asi 8 mm hrubé plátky, ktoré zľahka naklepeme.
  2. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
  3. Plátky mäsa obalíme v múke.
  4. Jednú veľkú cibuľu si nakrájame na hrubšie plátky.
  5. Mäso na masti sprudka osmažíme. Vyberieme na tanier.
  6. Keď máme mäso opečené, tak si ešte spražíme cibuľku do zlatova.
  7. K cibuľke pridáme mäso, podlejeme a dusíme do mäkka.
  8. Keď mäso zmäkne, dosolíme a pridáme jednu polievkovú lyžicu horčice.
  9. Zatiaľ si pripravíme ryžu a usmažíme krokety.
  10. Naservírujeme na tanier s volským okom a je hotovo.