Hovädzie špikované slaninou

peter64 - fotkapeter64, 9. júna 2011

Suroviny

800 g
150 g
1 ks
3 zrnká
1 ks
8 dl
3 ks
2 ks
100 g
3 PL
2 dl
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme,osušíme a prešpikujeme prúžkami slaniny.Zvyšnú slaninu pokrájame na kocky,rozškvarime,pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán.Cibuľu pokrájeme nadrobno,pridáme k mäsu,osolíme,okoreníme,podlejeme časťou vývaru,prikryjeme a dusíme do polomäkka.Počas dusenia mäso obraciame.

  2. 2

    Potom očistíme zeleninu,pokrájame,spolu s novým korením,bobkovým listom pridáme k mäsu.Zalejeme zvyšným bujónom a dusíme domäkka.Mäkké mäso vyberieme,šťavu rozmixujeme,zalejeme smotanou rozmiešanou s múkou,dochutíme citrónovou šťavou,horčicou,cukrom,soľou a varíme 15 minút.Mäso nakrájeme na plátky,prelejeme omáčkou a podávame s knedľou.

Diskusia k receptu

mardra
tento recept používam už dlhé roky. Vrele odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia