Hovädzie s višňami
Autor receptu: garanco
s podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie je s ním veľa roboty a výsledkom je celkom chutný nedeľný - ale aj inodňový - obed.
4 porcie |
20 minút príprava |
30-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na plátky (podľa tvaru kúpeného kúska mäsa) na 4 alebo 8 kusov a naklepeme ich,
- natrieme prelisovaným cesnakom, na každý kúsok mäsa položíme tenký plátok slaniny(alebo údeného bôčika),
- zrolujeme ich a zopneme ihlou.
- Opečieme na rozpálenom oleji, preložíme do tlakového hrnca, posolíme, okoreníme, pridáme olej z opekania, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.( V tlakovom hrnci sa príprava skráti asi na 30 minút, v zakrytej nádobe dusíme asi 60 min.)
- Potom pridáme kompótové višne, višňovú šťavu, vegetu a solamyl, všetko spolu krátko podusíme. (Ak si chcete dať za obedom červené víno, môžte z neho dať trochu pred dokončením do šťavy.)
Zo závitkov vyberieme ihly. Podávame s takou prílohou, ktorú máte najradšej.