Hovädzie s višňami

Autor receptu: garanco

s podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie je s ním veľa roboty a výsledkom je celkom chutný nedeľný - ale aj inodňový - obed.

4
porcie
20 minút
príprava
30-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky (podľa tvaru kúpeného kúska mäsa) na 4 alebo 8 kusov a naklepeme ich,
  2. natrieme prelisovaným cesnakom, na každý kúsok mäsa položíme tenký plátok slaniny(alebo údeného bôčika),
  3. zrolujeme ich a zopneme ihlou.
  4. Opečieme na rozpálenom oleji, preložíme do tlakového hrnca, posolíme, okoreníme, pridáme olej z opekania, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.( V tlakovom hrnci sa príprava skráti asi na 30 minút, v zakrytej nádobe dusíme asi 60 min.)
  5. Potom pridáme kompótové višne, višňovú šťavu, vegetu a solamyl, všetko spolu krátko podusíme. (Ak si chcete dať za obedom červené víno, môžte z neho dať trochu pred dokončením do šťavy.) Zo závitkov vyberieme ihly. Podávame s takou prílohou, ktorú máte najradšej.