Hovädzie s paradajkovou omáčkou

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. septembra 2011
Hovädzie s paradajkovou omáčkou
Foto: archív Vojtecha Artza
4
porcie

Suroviny

700 g
150 g
100 g
200 g (mrkva, zeler. petržlen)
200 g
160 g
2 dl
10 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso prešpikujeme slaninkou a kúskami zeleniny, spevníme motúzom a opečieme zo všetkých strán dozlata.

  2. 2

    Koreňovú zeleninu s najemno nakrájanou cibuľkou orestujeme na slaninke do mäkka. Pridáme koreniny zabalené do gázy, cukor a soľ a necháme skaramelizovať. Pridáme paradajkový pretlak a orestujeme. Zalejeme vývarom a dochutíme. Nalejeme na opečené mäso a úplne ponorené pečieme v rozohriatej rúre domäkka. Môžeme využiť aj tzv. nočnú úpravu na 140 °C 8h. Mäso tak bude úžasne mäkké a šťavnaté. Ráno ho potom vyberieme z rúry, necháme takmer vychladnúť v šťave, potom ho zbavíme motúza a zabalíme do alobalu. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zeleninu precedíme, rozmixujeme, pridáme džús a konzistenciu upravíme pomalým varením – redukovaním. Ešte raz dochutíme a precedíme.

Diskusia k receptu

pikolko
Môže sa to aj jesť,keď´to tak krásne vyzerá????! Určite by som chcela mať ten dar vedieť to tak naaranžovať. Veď človek je aj očami.Ďakujem za skvelý recept
alexdidi
Výborný recept,určite vyskúšam.Mám rada toto jedlo a doteraz som robila klasickým spôsobom vareného mäsa v polievke a zvlášť omáčku.Páči sa mi aj to nočné varenie.S pomalým pečením mám veľmi dobré skúsenosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia