Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept)

Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept)
Foto: martina34
martina34Martina34, recept pridal: 30. mája 2010 9:55Ďalšie jeho recepty

Už dávno som toto jedlo nevarila, ale je to chutné a s prípravou nie je veľa roboty. Teda chutnejšie by asi bolo s knedľou, ale na to ma rodina nenahovorila. Zvolila som trochu zdravšiu variantu s varenými zemiakami.

Suroviny

6
porcií
180
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Najskôr si dáme variť mäsko. Z vývaru si môžeme urobiť hovädziu polievku a budeme mať kompletný nedeľný obed. Pridáme čierne celé korenie, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme 2-3 hodinky na miernom ohni, aby nám polievka ostala číra. Neskôr dáme aj soľ, prípadne vegetu, mäsko nám dostane dobrú chuť z prísad polievky. Doba varenia záleží od toho aké staré mäsko máme a ako dlho bude potrebovať, aby bolo mäkké.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1

2

Medzi tým si pripravíme zemiaky, najlepšie je, keď máte aj pomocníka tak ako dnes som mala ja. Obed sa pripravuje oveľa rýchlejšie - ďakujem môjmu manželovi - Štefan39.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2

3

Zemiačiky nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Varíme cca 20 minút. Zemiaky potom len zlejeme a nepridávame do nich už nič.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3

4

Kým sa varí mäsko a zemiaky, pripravíme si zápražku. Do hrnca si dáme rozpustiť maslo alebo zohriať olej, pridáme hladkú múku, trochu popražíme a pridáme pretlačený cesnak.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4

5

Zápražku zalejeme studeným mliekom a smotanou a miešame, kým sa nám nerozpustia hrudky zápražky. Pridáme nasekaný kôpor a necháme variť za občasného miešania. Keď omáčka začne hustnúť, ak je veľmi hustá, prilejeme ešte trochu mlieka. Dochutíme soľou a cukrom, odstavíme a keď trochu ochladne, odoberieme si do hrnčeka trochu omáčky, rozmiešame v nej trochu citrónovej šťavy a pridáme k celej omáčke, aby sa nám "nezrazila". Uvarené mäsko si vyberieme z polievky, nakrájame na plátky. Podávame spolu s varenými zemiakami.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5

6

Takto dopadla žemľová knedľa, ktorú som robila v nedeľu prvýkrát. Super a spolu s kuriatkom na smotane, nestíhala som manžela z kuchyne odháňať.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 30. mája 2010 o 14:09
    Oh Martinka, kedysi sme varievali každú nedeľu hovädziu polievku a v pondelok bol takýto obed. Už som to ani nemohla vidieť. Jedli sme s knedľou.


  • luckapekarka, 30. mája 2010 o 14:19
    Mňam.....ja som si pochutnala bolo to výborné...!


  • zdezda, 30. mája 2010 o 15:01
    :-) mňam, ľúbim omáčky, môžu byť aj so zemiakmi :-)


  • tinca, 30. mája 2010 o 15:01
    @martina34 ja toto jedlo milujem, ale jedine s knedľou, ktorú moc často nemusím, ale sú jedlá ku ktorým sekne a toto je jedno z nich. Ale Maťka vyzerá to skvelo. To bola asi porcia pre manžela? za tú pomoc, lebo si dopriala všetkého.


  • evusik, 30. mája 2010 o 15:32
    kôprovka, hmmmm to som už nevarila ani nepamätám - na balkóne mám krásny mladučký kôpor už len mäso kúpiť :-)


  • torticka, 30. mája 2010 o 15:33
    Kôprovku nemusím, ja by som si to dala s chrenovkou a s cestovinou, knedľou. Ale aj so zemiakmi to môže byť dobré.


  • martina34, 30. mája 2010 o 15:36
    @tinca , to bola porcia pre dcéru, a hneď pýtal aj syn, majú toto radi :-)


  • sovka62, 30. mája 2010 o 17:54
    Martinka, perfektné. A presne takto to mám rada, so zemiakmi. A dokonca si ju na teplé zemiaky dávam aj studenú, tak ako iní tatársku omáčku (tú rada nemám).


  • honestka, 30. mája 2010 o 18:50
    Jedlo mojho detstva, ktore je mnamkou dodnes. Supper porcia!


  • viera1, 30. mája 2010 o 19:19
    Ja vkladám mäso do vriacej vody,vtedy sa póry uzavrú a mäsko ostane šťavnaté.Pravdou je ale,že polievka nemá valnú hodnotu a používam ju do omáčok.Ak ale vložíte mäso do studenej vody,vyvarí sa z neho všetko cenné.


  • ketty3811, 30. mája 2010 o 20:28
    práve toto jedlo manžel minule spomínal,asi to uvarím na budúci víkend


  • jody, 30. mája 2010 o 20:30
    Kôprovka je jedno úžasné jedlo, ďakujem za inšpiráciu. :-)


  • sjuz, 30. mája 2010 o 20:54
    mňam, milujem. Minulý týžden robili v práci, tak sme sa s kolegyňou na to vrhli....mám rada aj s knedľou, aj so zemiačkami.


  • jezibabka1, 31. mája 2010 o 07:40
    mňam, mňam (to aby som predbehla sjuz:))) ja to ľubim s knedľou:)


  • stefan39, 31. mája 2010 o 10:10
    super....mňam, dnes si dám znova...


  • boxik, 31. mája 2010 o 11:57
    Kôprovka je fantastika aj bez hovedzieho mäsa


  • frezia68, 31. mája 2010 o 12:30
    Kôpor na každý spôsob a tú porciu by som si hneď dala s chuťou :-))


  • sjuz, 31. mája 2010 o 18:46
    ježibabka - ty potvora:), a čo sadra, už je dolu?


  • jerica, 7. júna 2010 o 10:20
    Martinka , aj tak si dobrá, tie knedle si dobre varila , 15 minút, 7,5 jedna strana a potom prevrátiť, máme radi tieto knedle, lebo na druhý deň zohrievané sú ešte lepšie,snažím sa presne dodržať recept, výsledok je bez chyby.


  • jerica, 7. júna 2010 o 22:32
    Gratulujem , je to bez chyby.


  • sestricka126, 13. marca 2011 o 18:09
    ja sa ju chystam tento tyzden robit lebo uz dlho mam na nu chut len som nemala recept tak dufam ze sa podari :)))


  • diabambulka, 17. júla 2011 o 12:04
    martina34, akurát sme dojedli toto fantastické jedlo, ktoré sme vylepšili tvojím výborným receptíkom, každému môžem len doporučiť. Ako prílohu som urobila varené knedle, podľa egresky :-)))


  • hanach, 23. mája 2012 o 12:03
    dnes robíme kôprovku, bez mäska len s vajíčkom a novými zemiačkami. Mňam. Ale ten originál a tá knedľa, keby tak môžem, odtučňujem už aj to vajíčko....!


  • sklenka, 29. apríla 2014 o 11:00
    Ostalo mi mäsko z polievky-dobrý nápad, mužíčkovi sa zavďačím-miluje kôprovku, ja radšej rajskú. Tá knedla je zaujímavá, vyskúšam. Dík za nápad.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist