Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept)

Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept)
Foto: martina34
martina34Martina34, recept pridal: 30. mája 2010 9:55Ďalšie jeho recepty

Už dávno som toto jedlo nevarila, ale je to chutné a s prípravou nie je veľa roboty. Teda chutnejšie by asi bolo s knedľou, ale na to ma rodina nenahovorila. Zvolila som trochu zdravšiu variantu s varenými zemiakami.

Suroviny

6
porcií
180
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Najskôr si dáme variť mäsko. Z vývaru si môžeme urobiť hovädziu polievku a budeme mať kompletný nedeľný obed. Pridáme čierne celé korenie, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme 2-3 hodinky na miernom ohni, aby nám polievka ostala číra. Neskôr dáme aj soľ, prípadne vegetu, mäsko nám dostane dobrú chuť z prísad polievky. Doba varenia záleží od toho aké staré mäsko máme a ako dlho bude potrebovať, aby bolo mäkké.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1

2

Medzi tým si pripravíme zemiaky, najlepšie je, keď máte aj pomocníka tak ako dnes som mala ja. Obed sa pripravuje oveľa rýchlejšie - ďakujem môjmu manželovi - Štefan39.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2

3

Zemiačiky nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Varíme cca 20 minút. Zemiaky potom len zlejeme a nepridávame do nich už nič.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3

4

Kým sa varí mäsko a zemiaky, pripravíme si zápražku. Do hrnca si dáme rozpustiť maslo alebo zohriať olej, pridáme hladkú múku, trochu popražíme a pridáme pretlačený cesnak.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4

5

Zápražku zalejeme studeným mliekom a smotanou a miešame, kým sa nám nerozpustia hrudky zápražky. Pridáme nasekaný kôpor a necháme variť za občasného miešania. Keď omáčka začne hustnúť, ak je veľmi hustá, prilejeme ešte trochu mlieka. Dochutíme soľou a cukrom, odstavíme a keď trochu ochladne, odoberieme si do hrnčeka trochu omáčky, rozmiešame v nej trochu citrónovej šťavy a pridáme k celej omáčke, aby sa nám "nezrazila". Uvarené mäsko si vyberieme z polievky, nakrájame na plátky. Podávame spolu s varenými zemiakami.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5

6

Takto dopadla žemľová knedľa, ktorú som robila v nedeľu prvýkrát. Super a spolu s kuriatkom na smotane, nestíhala som manžela z kuchyne odháňať.
Hovädzie s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 30. mája 2010 o 14:09
    Oh Martinka, kedysi sme varievali každú nedeľu hovädziu polievku a v pondelok bol takýto obed. Už som to ani nemohla vidieť. Jedli sme s knedľou.


  • luckapekarka, 30. mája 2010 o 14:19
    Mňam.....ja som si pochutnala bolo to výborné...!


  • zdezda, 30. mája 2010 o 15:01
    :-) mňam, ľúbim omáčky, môžu byť aj so zemiakmi :-)


  • tinca, 30. mája 2010 o 15:01
    @martina34 ja toto jedlo milujem, ale jedine s knedľou, ktorú moc často nemusím, ale sú jedlá ku ktorým sekne a toto je jedno z nich. Ale Maťka vyzerá to skvelo. To bola asi porcia pre manžela? za tú pomoc, lebo si dopriala všetkého.


  • evusik, 30. mája 2010 o 15:32
    kôprovka, hmmmm to som už nevarila ani nepamätám - na balkóne mám krásny mladučký kôpor už len mäso kúpiť :-)


  • torticka, 30. mája 2010 o 15:33
    Kôprovku nemusím, ja by som si to dala s chrenovkou a s cestovinou, knedľou. Ale aj so zemiakmi to môže byť dobré.


  • martina34, 30. mája 2010 o 15:36
    @tinca , to bola porcia pre dcéru, a hneď pýtal aj syn, majú toto radi :-)


  • sovka62, 30. mája 2010 o 17:54
    Martinka, perfektné. A presne takto to mám rada, so zemiakmi. A dokonca si ju na teplé zemiaky dávam aj studenú, tak ako iní tatársku omáčku (tú rada nemám).


  • honestka, 30. mája 2010 o 18:50
    Jedlo mojho detstva, ktore je mnamkou dodnes. Supper porcia!


  • viera1, 30. mája 2010 o 19:19
    Ja vkladám mäso do vriacej vody,vtedy sa póry uzavrú a mäsko ostane šťavnaté.Pravdou je ale,že polievka nemá valnú hodnotu a používam ju do omáčok.Ak ale vložíte mäso do studenej vody,vyvarí sa z neho všetko cenné.


  • ketty3811, 30. mája 2010 o 20:28
    práve toto jedlo manžel minule spomínal,asi to uvarím na budúci víkend


  • jody, 30. mája 2010 o 20:30
    Kôprovka je jedno úžasné jedlo, ďakujem za inšpiráciu. :-)


  • sjuz, 30. mája 2010 o 20:54
    mňam, milujem. Minulý týžden robili v práci, tak sme sa s kolegyňou na to vrhli....mám rada aj s knedľou, aj so zemiačkami.


  • jezibabka1, 31. mája 2010 o 07:40
    mňam, mňam (to aby som predbehla sjuz:))) ja to ľubim s knedľou:)


  • stefan39, 31. mája 2010 o 10:10
    super....mňam, dnes si dám znova...


  • boxik, 31. mája 2010 o 11:57
    Kôprovka je fantastika aj bez hovedzieho mäsa


  • frezia68, 31. mája 2010 o 12:30
    Kôpor na každý spôsob a tú porciu by som si hneď dala s chuťou :-))


  • sjuz, 31. mája 2010 o 18:46
    ježibabka - ty potvora:), a čo sadra, už je dolu?


  • jerica, 7. júna 2010 o 10:20
    Martinka , aj tak si dobrá, tie knedle si dobre varila , 15 minút, 7,5 jedna strana a potom prevrátiť, máme radi tieto knedle, lebo na druhý deň zohrievané sú ešte lepšie,snažím sa presne dodržať recept, výsledok je bez chyby.


  • jerica, 7. júna 2010 o 22:32
    Gratulujem , je to bez chyby.


  • sestricka126, 13. marca 2011 o 18:09
    ja sa ju chystam tento tyzden robit lebo uz dlho mam na nu chut len som nemala recept tak dufam ze sa podari :)))


  • diabambulka, 17. júla 2011 o 12:04
    martina34, akurát sme dojedli toto fantastické jedlo, ktoré sme vylepšili tvojím výborným receptíkom, každému môžem len doporučiť. Ako prílohu som urobila varené knedle, podľa egresky :-)))


  • hanach, 23. mája 2012 o 12:03
    dnes robíme kôprovku, bez mäska len s vajíčkom a novými zemiačkami. Mňam. Ale ten originál a tá knedľa, keby tak môžem, odtučňujem už aj to vajíčko....!


  • sklenka, 29. apríla 2014 o 11:00
    Ostalo mi mäsko z polievky-dobrý nápad, mužíčkovi sa zavďačím-miluje kôprovku, ja radšej rajskú. Tá knedla je zaujímavá, vyskúšam. Dík za nápad.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist