Hovädzie s hubami a fazuľovými strukmi fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 7. marca 2016

Keď chcete rýchlo navariť a dobre sa najesť :) inšpirácia na : juliasalbum.com/

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
150 g
150 g
6 cl
2 - 3 čl
4 - 5 strúčkov
1 PL
1 čl
2 čl
2 - 3 PL (masť, olej)
1 čl




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na tenučké plátky proti vláknu a jemne ho poprášime kukuričným škrobom.

    Hovädzie s hubami a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo sójovej omáčky, cukru, chilli, ryžového octu, zázvoru a cesnaku vymiešame omáčku. Huby nakrájame na tenké plátky a na lyžici tuku ich opečieme do zlatista, nesolíme, odložíme bokom. Fazuľové struky naparíme približne 5 minút, ak sa Vám budú zdať tvrdé, môžete samozrejme dlhšie a hneď ich preložíme do vody s ľadom, aby ostali chrumkavé.

    Hovädzie s hubami a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozhorúčenú panvicu, kde sme opekali huby pridáme za lyžicu tuku a poukladáme kúsky mäsa tak, aby sa neprekrývali a sprudka ich opečieme asi minútu s každej strany, sú to fofry, ja som mäso opekala na dvakrát. K opečenému mäsu pridáme huby a zalejeme omáčkou. Prudko varíme asi 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.

    Hovädzie s hubami a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prihodíme fazuľové struky len prehriať a môžeme obedovať. Uvarte si k tomu ryžu, alebo čo Vám chutí...Mäso je šťavnaté, soľ mi nechýbala, stačila slanosť sójovej omáčky a za chvíľu máte s obedom vystaráno :)

    Hovädzie s hubami a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jack
Presne tak monty,recept je suprový,ale musíme ho robiť len po výplate.Paráda.
klukodvody
Jen na doplnění to není kritika jen takové postesknutí a vůbec tím nechci snížit hodnotu receptu. Prostě jen si to už moc nemůžeme dovolit. Škoda.
cesminaz
@zuzanka to je zasa nieco na sladko-kysly sposob? :-) Minuly vykend som zasa robila tvoje kuracie v marhulovej marinade..no nieco vynikajuce ;-P Aj toto vyzera super a urcite tak aj chuti.
zuzanka1367
@monty469 ,@jack ,@klukodvody výhodou bývania na lazoch :) je, že sa dá hovädzie mäso kúpiť z domáceho chovu za dobré ceny, @afataga ,@radox od Vás pochvala vždy poteší, viete čo je dobré, @cesminka , áno slakokyslé, som rada, že ste so pochutnali, nech už je slnečno a budú na gril, @terinka55 ,@frezia ,@izabellka pekne ďakujem, @tiginko na tom Tvojom fašiangovom ksichtíku sa slina stratí :) som zvedavá dokedy budeme takto vynikať :)) Ďakujem!
haji
@Zuzanka1367 suroviny, recept, fotky - nádhera sama! Fašiangový ksichtík se nějak drží, jako tchýně zábradlí...?! Alespoň je všem veseleji!
bembo
pri pohľade na tento recept nie je čo riešiť.už je v KK.vyzerá super,a musí to byť riadna maškrta.
beatacsontosova
Toto masko, ako priloha jasminova ryza a zeleninka na pare = neskutocny kulinarsky zazitok, po slovensky "nebicko v papulke". Akurat som do stavy dala tak pol deci cerveneho vina - mala som malo sojovky. Drahemu neskutocne chutilo, siel na duplu, fakt odporucam je to lahodka:)
mariamka
skeris sa teda sympaticky, ale to masssooo! to si asi nenecham ujst, pecka!
zuzanka1367
@mariamka :) vidíš ako dobre si robila, že si s nami nefašiangovala :) takéto krásne si nás ponechal @tomas :)) Dík, mäso bolo lepšie ako môj úsmev...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia