Hovädzie rezne v omáčke

peter64 - fotkapeter64, 9. júna 2011

Suroviny

1000 g na rezne
80 g
1 ks
1 ks
1 ks
1/2
3 dl
1 pl
1 dl
2 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme,odblaníme,pokrájame na rezne,naklepeme a osolíme.Na masti alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu,očistenú mrkvu,petržlen a zeler(pokrájame na tenké plátky),vložíme priprvené rezne,pridáme bobkový list,niekoľko zrniek čierneho a nového korenia a prikryte dusíme.Keď sa šťava vyparí a mäso sfarbí dočervena,podlejeme ho horúcou vodou premiešanou s octom a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Mäkké rezne vyberieme,do šťavy prilejeme kyslu smotanu,ktorú sme rozmiešali s mliekom,múkou a s cukrom.Povaríme ak treba rozriedime vodou.Nakoniec vyberieme bobkový list a omáčku zmixujeme alebo prepasirujeme cez sitko.Rezne uložíme na teplú misu a omáčku podávame osobitne.

Diskusia k receptu

babkamt
Ja takto podobne varím sviečkovú.Ešte pridávam postrúhanú citrónovú kôru.Podávam s knedlou.
evanaaa
Peter, ak tam dáš ocot, udusí sa to mäso do mäkka, nemal by sa dať pri konci? Ja totiž s tým nemám dobré skúsenosti, ak pridám ocot počas varenia.
modrykamen
Radšej z lyžice cukru urobiť karamel a tak pridať do omáčky. Tá dostane oveľa lepšiu chuť a aj farbu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia