Hovädzie ragú

Autor receptu: peter64

tento recept som získal od kamarátovej mami

Postup

  1. Slaninu pokrájame na kocky a trochu opečieme.Opečenú slaninu vyberieme z kastróla a uložíme na tanier.Do vyškvarenej masti dáme na kocky pokrájane mäso a cibuľu.Trošku podusíme,pridáme kopcovitú polievkovú lyžicu múky,ktirú dočervena opražíme,zalejeme všetko vínom a vodou tak,aby bolo mäso ponorené v šťave.
  2. Keď šťava začne vrieť,pridáme podľa chuti soľ,čierne korenie,petržlenovú vňať,tymian a šalotky,pomaly dusíme pod pokrievkou.Keď je mäso napoly mäkké,pridáme na kolieska pokrájnú mrkvu,po 20 minútach na kocky pokrájany kaleráb a asi polhodinu pred dovarením olúpané zemiaky(pokrájané) a opečenú slaninu.Príloha zemiaky alebo chlieb.