Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept)

Autor receptu: zelovoc

Trosku dlhsi recept na trosku exotickejsie hovadzie na smotane

30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vacsinu surovin si pripavime vopred. Doporucujem mastnejsie hovadzie ako napr. pliecko. Hovadzie zadne je na moj vkus trosku tvrdsie. Takze, nakrajame maso na stredne velke kusy, nakrajame cibulu, cim viac cibule, tym viac omacky, v mazdiari namelieme zazvor, rascu a rimsku rascu.
  2. V hrnci na masti do sklovita osmazime cibulu, hodime na nu pomlety korianer s rascami, jemne osolime a chvilku restujeme.
  3. Zacneme postupne prihadzovat maso aby sme zrychla osmahli.
  4. Ked je maso osmahnute, pridame korenia: mlety peper, nove korenie, nastruhany zazvor, adzika, gulasove korenie (odporucam gulasove korenie bez soli), hovadzi bujon (moze byt, nemusi), cervena paprika, pripadne chilli papricky ak mame radi pikantnejsie a poriadne zamiesame.
  5. Pridame paradajkove pyre a paprikovu pastu.
  6. Prikryte varime, dusime kym sa maso nerozpadava a nieje absolutne makke, cca 3 hodiny, obcas zamiesame.
  7. Ked uz je maso uvarene, ochutname omacku, mozme pridat sladky paradajkovy pretlak, dochutit worcestrom a pomaly pri stalom miesani nalejeme smotanu na slahanie.
  8. Ja som si k tomu uvaril kolienka, kedze povodne som mal chut na kolienka a tento recept som si k tomu vymyslel. Chutovo mi to pripomina indicke jedla (tikku masalu?, postup je podobny, ale s inymi koreniami), akurat je to s hovadzinou, takze trosku svatokradez. Skusil som to spravit aj zo zadneho hovadzieho, ale lepsie je pliecko. Kedze indiu mam rad, tak urcite bude dobra aj jahnacina, kuracina ci zajac.