Hovädzie na smotane s prímesou exotiky fotorecept

zelovoc - fotkazelovoc, 17. apríla 2015
Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept)
Foto: zelovoc

Trosku dlhsi recept na trosku exotickejsie hovadzie na smotane

30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,75 kg
500 ml
1 balenie
1 palec
1/3 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
5 ks
1/3 - 1/2 sáčku
1 sáčok
1 menšia konzerva
1 ks
1 lyžička
3 - 4 ks
 (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Vacsinu surovin si pripavime vopred. Doporucujem mastnejsie hovadzie ako napr. pliecko. Hovadzie zadne je na moj vkus trosku tvrdsie. Takze, nakrajame maso na stredne velke kusy, nakrajame cibulu, cim viac cibule, tym viac omacky, v mazdiari namelieme zazvor, rascu a rimsku rascu.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci na masti do sklovita osmazime cibulu, hodime na nu pomlety korianer s rascami, jemne osolime a chvilku restujeme.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zacneme postupne prihadzovat maso aby sme zrychla osmahli.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked je maso osmahnute, pridame korenia: mlety peper, nove korenie, nastruhany zazvor, adzika, gulasove korenie (odporucam gulasove korenie bez soli), hovadzi bujon (moze byt, nemusi), cervena paprika, pripadne chilli papricky ak mame radi pikantnejsie a poriadne zamiesame.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame paradajkove pyre a paprikovu pastu.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryte varime, dusime kym sa maso nerozpadava a nieje absolutne makke, cca 3 hodiny, obcas zamiesame.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked uz je maso uvarene, ochutname omacku, mozme pridat sladky paradajkovy pretlak, dochutit worcestrom a pomaly pri stalom miesani nalejeme smotanu na slahanie.

  8. 8

    Ja som si k tomu uvaril kolienka, kedze povodne som mal chut na kolienka a tento recept som si k tomu vymyslel. Chutovo mi to pripomina indicke jedla (tikku masalu?, postup je podobny, ale s inymi koreniami), akurat je to s hovadzinou, takze trosku svatokradez. Skusil som to spravit aj zo zadneho hovadzieho, ale lepsie je pliecko. Kedze indiu mam rad, tak urcite bude dobra aj jahnacina, kuracina ci zajac.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

bembo
Neviem si predstaviť akú to môže mať chuť keď je tam toľko ingrediencií.Aj by som to vyskúšal zo zvedavosti,lebo ja uprednosťujem jedlá s malým počtom ingrediencií.na obrázku to vyzerá dobre,ale ako náhle prečítam v recepte slovo paradajka,paradajkový,v tú ranu som skončil,nakoľko paradajky nemôžem ani cítiť.no čo už,každý máme iné chute
zelovoc
no okrem korenia, paradajkoveho pyre, smotany a masa tam toho vela nejde. ale korenia tam ide dost, to uznavam.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Vynechala by som tú smotanu, gulášové korenie, bujón a namiesto sušeného cesnaku by som dala hodne čerstvého cesnaku, inak recept dobrý. Neviem čo je to adžika.
klukodvody
@dr to je směs koření .Na fotce to vypadá dobře ,ale jak píše @bembo je tam hrozně moc koření a navíc ta adžika ta je dost voňavá.Neber to jako kritiku ,každý jak mu chutná .
jarunka
Hovadzie mame radi, vyzera to dobre, ale tiez by som vynechala niektore suroviny. Musela som sa pousmiat "zelovoc" To pomenovanie sa uz nepouziva, ci ano? Spomienka na starsie casy :-)
mijaita
Mne koreni nevadi, mam ho rada, indicka i jina jidla varim, ani rajcata mi tam nevadi, naopak, ale smetana, gulasove koreni (stacila by jen cervena paprika) uz je fakt navíc. O kolinkach ani nemluvim. S ryzi a recept je fajn :-)
@bembo klidne vynech vse rajske, tohle koreni je dobre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia