Hovädzie na slivkách

marienkat - fotkamarienkat, 12. októbra 2012

Tento recept som si upravila na základe rôznych receptov z internetu a televízie podľa svojej chuti.

6-8
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 PL
200 g
300 ml
2 ks
1/2 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme si bujón.

  2. 2

    Hovädzie mäso nakrájame na kocky, osolíme a opražíme na oleji, kým nepustí šťavu. Potom postupne pridávame striedavo víno a bujónový vývar a dusíme pod pokrievkou asi hodinu.

  3. 3

    Keď je mäso polomäkké, pridáme pokrájané sušené slivky, lekvár, škoricu a rozdrvené klinčeky. Dusíme ešte asi polhodinu až hodinu.

Diskusia k receptu

valeri
No toto musím určite urobiť, už pri čítaní sa mi zbiehajú slinky :-))
douglas
Hmmm...už mám hovädzie zadné naložené na pečenie, škoda, že som nenašla skôr rcp. Ale teraz, vo štvrtok na sviatok Sv.Františka z Assisi sme boli na kačacích prsiach so slivkovou omáčkou nastavovanou mandľami a slivkami v slanine. Túto kombináciu môžem len a len doporučiť!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia